8 Δεκ 2011

Μπανανοκέικ

 Αυτή είναι μια συνταγή που ζητάει ώριμες, παραγινωμένες μπανάνες και είναι πανεύκολη, μοσχομυριστή και πεντανόστιμη. Είναι ένα γλυκάκι που φτιάχνω πολύ συχνά, τα παιδιά μου το λατρεύουν και γίνεται στο άψε σβήσε.

               Υλικά
  • 230γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν 
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 113γρ. βούτυρο ή 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 3 μεγάλες, πολύ ώριμες μπανάνες                            
              Εκτέλεση                                                
  1. Μισή ώρα πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε το γλυκό μας καλό είναι να έχουμε λιώσει το βούτυρο και να το αφήσουμε να χλιαρίνει.                                                    
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c, αντιστάσεις πάνω κάτω και βουτυρώνουμε το μακρόστενο ταψί μας. 
  3. Πολτοποιούμε τις μπανάνες σε ένα μικρό μπολάκι και χτυπάμε ελαφρά τα αβγά σε ένα άλλο.
  4. Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τα 7 πρώτα υλικά μέχρι και τις βανίλιες, τα στερεά μας υλικά. Σε ένα άλλο προσθέτουμε τα αβγά, τις μπανάνες και το βούτυρο, τα υγρά μας υλικά.
  5. Τώρα, στα στερεά υλικά ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε τόσο όσο να υγρανθούν τα στερεά υλικά μας και όχι παραπάνω.
  6. Βάζουμε το υλικό μας στο έτοιμο ταψάκι και ψήνουμε για 40' με 45' περίπου. Στο μισάωρο μπορούμε να ελέγξουμε αν το κεκάκι μας είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα. 
  7. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 15΄ πάνω σε σχάρα και μετά ξεφορμάρουμε. 
                Καλή μας όρεξη.

           Υ.Γ. Μια φίλη χρησιμοποίησε 4-5 ώριμα αχλάδια αντί τις μπανάνες και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου νόστιμο και λαχταριστό.