16 Δεκ 2011

Linguine με Σάλτσα Τόνου

     Είμαστε μακαρονάδες. Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; Αυτή τη φορά έφτιαξα την σαλτσούλα με τόνο {σε κονσέρβα} και γλύψαμε και το πιάτο, στ'αλήθεια! Και το ωραίο είναι πως η γεύση του ψαριού δεν είναι έντονη, οπότε αν τα μικρά σας είναι λίγο "επιλεκτικά" στο φαγητό τους ορίστε μια ωραία συνταγή να φάνε το ψαράκι τους έστω και από κονσέρβα.

                Υλικά
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρεδάκια
  • 2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 κ.γ. βεγκέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο Linguine ή ότι είδους ζυμαρικό έχουμε
             Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με το γούστο μας και τα λαδώνουμε. 
  2. Στο μεταξύ, σωτάρουμε στο λάδι το καρότο μαζί με το σέλερι για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το νερό, τη δάφνη, τη βεγκέτα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25΄ περίπου.
  4. Τέλος βάζουμε τον τόνο, τον οποίο έχουμε στραγγίξει και βράζουμε για άλλα 10'. Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, επιπλέον αλάτι {η βεγκέτα έχει αλάτι και ο τόνος το ίδιο} και πιπέρι.
  5.  Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.
                     Καλή μας όρεξη