11 Ιαν 2012

Χοιρινή Τηγανιά

Αυτή είναι μια συνταγή της μητέρας μου {εξαιρετική μαγείρισσα}, η οποία πίστευε πως δεν θα μάθαινα ποτέ να μαγειρεύω {μεγάλος καημός}. Ξέρω πως χαίρεται που διαψεύστηκε και που τελικά έγινα μια καλή μητέρα και σωστή νοικοκυρά. Love you. Το κρέας πάντως στην εν λόγω συνταγή γίνεται πολύ μαλακό και τρυφερό. Σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

                  Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό για τηγανιά
  • 1/2 φλ. του καφέ νερό
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • αλάτι και πιπέρι
              
               Εκτέλεση 
  1. Βάζουμε το κρέας μας σε σουρωτήρι, πλένουμε με άφθονο νερό και ρίχνουμε κατευθείαν μέσα σε βαθιά κατσαρόλα χωρίς να στραγγίσουμε. 
  2. Προσθέτουμε το 1/2 φλυτζανάκι νερό, ανάβουμε το μάτι μας στο 8 {η δική μου είναι διαβαθμισμένη από το 1 μέχρι το 9, οπότε καταλαβαίνετε πως δεν θέλουμε πολύ δυνατή φωτιά} και αφήνουμε να βράσει το κρέας μας ανακατεύοντας περιστασιακά.
  3. Περιμένουμε μέχρι να μείνει πολύ λίγο νερό στον πάτο της κατσαρόλας {η διαδικασία αυτή κρατάει γύρω στο 10΄}για να ρίξουμε το λαδάκι μας. Στο στάδιο αυτό προσέχουμε το κρέας μας να τηγανιστεί από όλες τις μεριές για αυτό και ανακατεύουμε συχνά. 
  4. Όταν πλέον έχει ροδοκοκκινίσει το κρέας σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Αφήνουμε για πολύ λίγο ακόμα πάνω στη φωτιά και αποσύρουμε. Κρατάμε σκεπασμένο το κρεατάκι μας και δεν σερβίρουμε αμέσως {γίνεται ακόμη πιο μαλακό} . Για κανένα 5΄ έτσι, μη το φάμε και παγωμένο.
                       Καλή μας όρεξη.