7 Μαΐ 2012

Πιτσούλες με κιμά

    Ο κιμάς που είχα φτιάξει για να συνοδεύσουμε τα μακαρόνια μας, περίσσεψε. Σε ένα μικρό ανθρωπάκι και έναν μεγάλο, ο συνδυασμός αυτός δεν πολυαρέσει  οπότε και φάγανε τα μακαρόνια τους σκέτα, με κέτσαπ {σωστά, το κέτσαπ στο σπίτι μας πάει παντού ακόμα και εκεί που θα έλεγες πως δεν ταιριάζει}. Όταν όμως τους σερβίρισα τον 'απαξιωμένο' κιμά πάνω σε πιτσούλες, δεν άκουσα καμιά διαμαρτυρία παρά στόματα να μασάνε με ήχους ευδαιμονίας και ευχαρίστησης. Τελικά όλοι έχουμε το 'κουμπί ' μας.
      
       Υλικά
  • 1 δόση για ζύμη πίτσας{εδώ}
  • κιμάς μαγειρεμένος
  • μείγμα κίτρινων τυριών 
  • φέτα
      Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας και τη χωρίζουμε σε όσες μεριδούλες θέλουμε ανάλογα με το πόσο μεγάλα θα είναι τα πιτσάκια μας . Εγώ τη χώρισα σε  5 μερίδες και τις άνοιξα σε δίσκους.
  2. Απλώνουμε 2 κ.σ. κιμά πάνω σε κάθε δίσκο. Μπορούμε είτε να ψήσουμε την κάθε πιτσούλα μας ως έχει ή να πασπαλίσουμε με φέτα ή κίτρινα τυριά ή ακόμα και με φέτα και κίτρινα τυριά για πιο πλούσια γεύση ή με οτιδήποτε τέλος πάντων τραβάει η όρεξη μας.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για 15' με 20' σε αέρα και κάτω αντίσταση. Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλατούλα και μπυρίτσα, οι μικροί εξαιρούνται. 
             Η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή του γνωστού λαχματζούν.
 
                Καλή μας όρεξη.