30 Μαΐ 2012

Μπιφτέκια {Βurgers}

      Αυτή είναι η συνταγή που χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον όταν τα παιδιά μου ζητάνε να φάνε 'καβουροπάτι'. Είναι απλή, εύκολη και τα μπιφτέκια της βγαίνουν ζουμερά και μυρωδάτα αν και λίγο καυτερά. Αυτό βέβαια δεν μας {τους} ενοχλεί διόλου γιατί όπως έχω ξαναπεί, είμαστε οικογένεια που λατρεύει τα κάθε είδους καυτερά {εξόν από τη μαμά, βεβαίως βεβαίως}.
 
            Υλικά
           Εκτέλεση
  1. Σε βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά. 
  2. Μουλιάζουμε το ψωμί μαζί με την κόρα του σε μπόλικο νερό. Στύβουμαι να φύγουν τα πολλά νερά και θρυμματίζοντας, προσθέτουμε στον κιμά.
  3. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε πολύ καλά και έντονα. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε το μπολάκι μας στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να μαγειρευτεί ο κιμάς σε νόστιμα, ζουμερά μπιφτεκάκια.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στο γκριλ. Το σκεύος {φώτο} στο οποίο θα ψήσουμε τα μπιφτέκια το τοποθετούμε στο φούρνο για να πυρώσει η σχάρα {αυτό κάνω εγώ τουλάχιστον και πριν βάλω τα μπιφτέκια λαδώνω τη σχάρα}. Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτεκάκια {εμένα βγήκαν 5} με ελαφρώς βρεγμένα χέρια και τα τοποθετούμε στη σχάρα. Ψήνουμε για 10' από κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρουμε με τα σπιτικά ψωμάκια, ντοματούλα, μαρούλι, μουστάρδα ίσως και φετούλα κασέρι και φτιάχνουμε λαχταριστά hamburgers.
                    Καλή μας όρεξη