23 Ιαν 2013

Ψαροκεφτεδάκια

   Πρώτη ανάρτηση για το 2013! Εύχομαι.. τι να ευχηθώ;;; Ότι επιθυμεί και έχει ανάγκη ο καθένας, αυτό εύχομαι! Για να μπω κατευθείαν στο θέμα, σήμερα έφτιαξα ψαροκεφτέδες, χρησιμοποιώντας περισσευούμενα από προηγούμενα γεύματα. Όπως, πουρέ και τηγανισμένα φιλετάκια γλώσσας. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση για 'ανακύκλωση' μικρών μερίδων φαγητού. Έγιναν νοστιμότατοι!

         Υλικά {για 6 μέτριους ψαροκεφτέδες}
  • 2 κούπες πουρέ {σπιτικό}
  • 4 τηγανισμένα φιλετάκια γλώσσας
  • 1 αβγό
  • 1 χούφτα κατεψυγμένο αρακά
  • 1 χούφτα κατεψυγμένα φασολάκια
  • 4 κ.σ. γαλέτα
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
   
        Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε τα φιλετάκια μας και τα προσθέτουμε στον έτοιμο πουρέ.
  2. Βράζουμε τον αρακά και τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να χλιαρίνουν.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας στον πουρέ {αλάτι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε γιατί τόσο το ψαράκι όσο και ο πουρές έχουν το αλατάκι τους}, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30' να σφίξει το μείγμα μας. 
  4. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λαδάκι μας, αφήνουμε να ζεσταθεί όχι να καεί {είναι έτοιμο όταν αρχίσουν να σχηματίζονται οι χαρακτηριστικές 'γραμμές'}.
  5. Σχηματίζουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά, τινάζοντας την περίσσεια του αλευριού. Μόλις προσθέσουμε τα πρώτα κεφτεδάκια μας χαμηλώνουμε τη φωτιά και από το 9 {ανώτερο} το κατεβάζουμε στο 8.
  6. Θέλουν πολύ λίγο τηγάνισμα δηλαδή 2' από τη μια ή μέχρι να χρυσίσουν, το ίδιο από την άλλη και είναι έτοιμα. Εμείς τα βάλαμε σε σαντουιτσάκια με μαρουλάκι και φάγαμε 'fishburgers'.
                Καλή μας όρεξη