4 Φεβ 2013

Κοτόσουπα

  Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; Παμμέγιστο ερώτημα, το οποίο και θέτω επί τάπητος! Απαιτώ δε, αναλυτική, εξονυχιστική και ενδελεχή ανάλυση μέχρι να φτάσω έως το κόκαλο. Αρνούμαι κατηγορηματικά να ασχοληθώ με οτιδήποτε λιγότερο σημαντικό γιατί με αυτά που ακούν τα μάτια μου και βλέπουν τα αφτάκια μου {ουπς, τα ' νάποδα ή μήπως όχι;;} θεωρώ πως αν βρω την απάντηση στο ερώτημα μου, ευθύς αμέσως θα λυθούν και όλα τα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά μου προβλήματα!!!!! Και μη τολμήσεις να με ερωτευτείς..  εμμμ ειρωνευτείς ήθελα να πω!
Και Η Απάντηση σου         Τώρα..  φάε το αβγό σου          Καλή Όρεξη!!

            Υλικά { μόνο για τη μαμά}
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 2 μικρά καρότα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι
  • 1 + 1 κ.σ. βιτάμ
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • αλατάκι
         Εκτέλεση
  1. Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό μας και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα καρότα και το κρεμμύδι καθαρισμένα και ολόκληρα, τη μία κουταλιά βιτάμ και λίγο αλατάκι.
  2. Βράζουμε περίπου 3 τέταρτα ή μέχρι να μαλακώσουν τα καροτάκια μας.
  3. Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και το ξεψαχνίζουμε με τη βοήθεια δυο πιρουνιών τραβώντας προς αντίθετες κατευθύνσεις.
  4. Σουρώνουμε το ζωμό κοτόπουλου σε βαθύ μπολ ενώ τα καρότα μαζί με το κρεμμύδι τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
  5. Στην κατσαρόλα μας τώρα που έχουμε ξεπλύνει, βάζουμε τη δεύτερη κουταλιά βιτάμ μαζί με το κοτόπουλο και σωτάρουμε ελαφρά. 
  6. Προσθέτουμε το ζωμό, τα πολτοποιημένα λαχανικά και το ρυζάκι μας που έχουμε ξεπλύνει πρώτα με νερό, λίγο αλατάκι και βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.  Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο βραστό νερό κατά τη διάρκεια. Αβγολέμονο δεν έφτιαξα, αν θέλετε όμως μπορείτε να προσθέσετε.
  7. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ζεστή την κοτόσουπά μας.  
                        xoxo