20 Οκτ 2015

4ος Χρόνος + Tartlets, Ατομικές Ταρτούλες με Βελούδινη Κρέμα Σοκολάτας

Έκλεισε τα 4 το blogάκι μου!
Ξέρω πως δεν είμαι η πιο συνεπής foodblogger, μόλις 125 αναρτήσεις στα 4 αυτά χρόνια! Το παλεύω όμως, δεν μπορείς να πεις!!
Ένα μικρό κέρασμα από μένα αυτή η γλυκιά κρεμώδης σοκολάτα με αληθινή σοκολάτα!
Και αυτό το λέω γιατί το σχόλιο του γιου μου ήταν, την πρώτη φορά που την έφτιαξα, 'καλή είναι δεν λέω, μόνο που γεύεσαι σοκολάτα-σοκολάτα..'! Αυτά από τον μικρό μου.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως σε όποιον αρέσει η αληθινή γεύση σοκολάτας αυτή η συνταγή.. δεν είναι για αυτόν!


   
               Υλικά
  • 8 μπισκοτάκια cookies ή μια συσκευασία των 160 γρ.
  • 50γρ. λιωμένη μαργαρίνη
  • 160γρ. κουβερτούρα
  • 3κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 1/2 κούπες γάλα
  • 2κ.σ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
             Εκτέλεση
  1. Βάση: Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και βρέχουμε με τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε από 3 κουταλιές στον πάτο κάθε φορμούλας και δουλεύουμε με ένα κουτάλι. Οι φόρμες αυτές είναι από σιλικόνη και βοηθάει πολύ όταν θέλουμε να ξεφορμάρουμε το γλυκό μας. Προσπαθούμε να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Κρέμα Σοκολάτας: Σε γυάλινο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Για να την λιώσουμε στα μικροκύματα θα την βάλουμε αρχικά στα 30'' στο high. Βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά με σιλικονάτη σπάτουλα. Βοηθάει πολύ το γυάλινο δοχείο γιατί διατηρεί τη θερμότητα. Ξαναβάζουμε για 20'', βγάζουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν δεν έχουν λιώσει όλα τα κομμάτια {λίγο δύσκολο αν είναι η κουβερτούρα σε μικρά μικρά κομμάτια, λέω όμως αν..} την ζεσταίνουμε στο μικροκυμάτων για 10'' τρίτη και τελευταία φορά γιατί μετά κινδυνεύει να καεί η κουβερτούρα. Την αφήνουμε να χλειαρίνει.
  3. Σε βαθύ κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τις 2 κούπες γάλακτος με τη ζάχαρη. Σε μικρό μπολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ με τη 1/2 κούπα γάλακτος, βάζουμε και τη βανίλια. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς με αβγοδάρτη. Η κρέμα δεν πήζει πολύ οπότε δεν επιμένουμε, 1' με 2' και αποσύρουμε. 
  4. Για να είμαστε σίγουροι πως η κρέμα μας θα είναι λεία, σουρώνουμε το μείγμα του γάλακτος πριν προσθέσουμε στην κουβερτούρα. 
  5. Σιγά σιγά και ανακατεύοντας προσθέτουμε την ελαφριά κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έχουμε μια γυαλιστερή κρέμα σοκολάτας πλέον.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας περιστασιακά. Δεν χρειάζεται να την καλύψουμε γιατί δεν σχηματίζεται στην επιφάνειά της η ενοχλητική εκείνη κρούστα που βλέπουμε στην κρέμα πατισερί. Είναι κρέμα που δεν νερώνει και παραμένει σταθερή.
  7. Βγάζουμε από το ψυγείο τις φόρμες και προσθέτουμε από 3 με 4 κουταλιές κρέμας σε κάθε μια. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο και αφήνουμε να σταθεροποιηθούν.
  8. Σερβίρουμε με ροδέλες λευκής σοκολάτας.
Η ποσότητα των μπισκότων είναι αρκετή για 3 φορμούλες. Αν θέλετε να γεμίσετε μια μεγάλη ταρτιέρα θα χρησιμοποιήσετε άλλη μια συσκευασία.
Η ποσότητα της κρέμας σοκολάτας είναι αρκετή για τρεις φορμούλες και δυο ποτήρια παγωτού {όπως έκανα στην συγκεκριμένη εκτέλεση} ή για μια μεγάλη ταρτιέρα.
Για τις ροδέλες λευκής σοκολάτας χρησιμοποίησα τον αποφλοιωτή πατάτας.

Φφφφουουουουου...και του Χρόνου!


                         Καλή μας Όρεξη!

18 σχόλια:

  1. Και στα επόμενα τέσσερα Στέλλα μας, με την ίδια "γλύκα" σου εύχομαι, και όσες αναρτήσεις τραβάει η καρδιά και η διάθεσή σου...
    Καλό απόγευμα και πολλούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χιλιόχρονο το μπλογκ σου και εσύ να είσαι πάντα καλά!!! Υπέροχες οι ταρτούλες σου πολύ λαχταριστές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύχρονο το μπλογκ σου! Θα έτρωγα άνετα μια ταρτούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρνια πολλα στελλα!!!!! να τα 1000 το μπλογκοσπιτακι σου !!! παντα δημιουργικη!!!! η ταρτα ολα τα λεφτα αριστοκρατικη μεσα στην παλότητα της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Xρόνια πολλά πολλά Στέλλα μου στο μπλογκ σου με νοστιμιές.
    Και να σε βλέπουμε πιο συχνά ;)

    Η τάρτα υπέροχη

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά στο τόσο αξιόλογο blog σου και ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή σου!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!