5 Ιαν 2016

Πώς να φτιάξετε μια Πολύχρωμη, Εντυπωσιακή και Εύκολη τούρτα με Ζαχαρόπαστα-The Colourful Fondant Cake

..ή αλλιώς πώς να καμουφλάρετε όμορφα μια τούρτα στην οποία δεν δώσατε την πρέπουσα προσοχή και τα κάνατε μαντάρα όταν την καλύπτατε με ζαχαρόπαστα.
Ξέρω πως η κουμπάρα μου δεν θα παρεξηγηθεί {η τούρτα αυτή ήταν της βαφτιστήρας μας της Θεοδώρας-Ευαγγελίας, η οποία έγινε 7} που η τούρτα τους μου έδωσε την ευκαιρία να σας δείξω πως λάθη συμβαίνουν ακόμα και όταν έχεις μια σχετική εμπειρία.
Η αλήθεια είναι πως το σχέδιο αυτό είχα σκοπό να το κάνω εξαρχής αλλά δεν περίμενα να καλύψω τόσο χάλια την τούρτα με την ζαχαρόπαστα. Λίγο η βιασύνη, λίγο η απροσεξία και ορίστε το αποτέλεσμα..δεν την λες και τέλεια..

Προσπερνάμε λοιπόν χωρίς να αγχωθούμε και συγκεντρωνόμαστε στον στολισμό της τούρτας μας.
Θα χρειαστούμε ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα, στρόγγυλο κουπ πατ, πλάστη, νισεστέ, πινελάκι και λίγο νερό. Επίσης η τούρτα που θα στολιστεί μ'αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να είναι αρκετά ψηλή για να αναδειχθεί το σχέδιο. Δεν είναι δύσκολη διαδικασία απλά χρονοβόρα.

Ετοιμάζουμε αρκετά κυκλάκια από τα χρώματα μας και τα αφήνουμε να σταθούνε λίγο για να σκληρύνουν. Όχι πολύ όμως γιατί μετά θα σπάνε.

Και αρχίζουμε από πάνω προς τα κάτω. Εφαρμόζουμε λίγο νερό..

και κολλάμε τον κύκλο μόνο στη μέση και κατά μήκος..

Εδώ φαίνεται καλύτερα. Πιάνουμε κατά αυτόν τον τρόπο τον κύκλο γιατί θέλουμε από τις δυο πλαϊνές μεριές να είναι ανασηκωμένος και να ακουμπάνε τα πλαινά του στα πλαινά των διπλανών κύκλων.

ασκούμε λίγη πίεση για να κολλήσει..

έτοιμο..

Συνεχίζουμε μέχρι να καλυφτεί όλη επιφάνεια της τούρτας. Αν δούμε οτι στο κάτω μέρος δεν φτάνει για να κολλήσουμε ολόκληρο τον κύκλο απλά τον κόβουμε στη μέση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Για το πάνω μέρος ακολουθούμε τον ίδιο τρόπο. Αρχίζουμε από έξω προς τα μέσα, απλά αφήνουμε ένα κενό στο κέντρο για να τοποθετήσουμε το topper μας.
Απλό αλλά τόσο εντυπωσιακό!!

                                    Καλές Ζαχαροδημιουργίες!

8 σχόλια:

  1. χρονια πολλα και καλη χρονια.ομως στελλιτσα μου μετα απο τοση κουραση των εορτων αντε να βρεις κουραγιο να ασχοληθεις παλι με γλυκα και μαλιστα τοσο εντυπωσιακα.γεια στα χερια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία Στέλλα! Συγχαρητήρια και πάλι!
    Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτική η τούρτα σου!!! Καλή χρονιά γεμάτη ευτυχία και δημιουργικότητα!!! Ότι καλύτερο σε εσένα και τους δικούς σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!