Υλικά
- 2 κούπες χλιαρό γάλα
- 2 κουτ. της σούπας σπορέλαιο
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το γάλα σε πυράντοχο μπολ και το ζεσταίνουμε στο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη,το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Ανακατεύουμε και τα αβγά και έχουμε ένα χυλό προς το πολύ ρευστό.
- Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι μας σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ, χωρίς να το λαδώσουμε {προσωπικά χρησιμοποιώ το μικρό τηγάνι των 16cm, μας αρέσουν οι μικρούλες κρέπες αλλά αυτό είναι θέμα γούστου}.
- Το πάχος τις κρέπας εξαρτάται από το πόσο υλικό θα βάλουμε στην κουτάλα μας. Για το μικρό τηγάνι θεωρώ ότι η μισή δόση της κουτάλας πως είναι αρκετή. Γιατί δεν την θέλουμε ούτε παχιά αλλά ούτε και λεπτή. Αλλά και πάλι είναι θέμα γούστου.
- Αφού ρίξουμε το μείγμα στο τηγάνι, περιμένουμε μέχρι να εμφανιστούν σε όλη την επιφάνεια τρυπίτσες και μετά γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να ροδίσει και αυτήν η πλευρά. Η όλη διαδικασία διαρκεί πολύ λίγο για αυτό χρειάζεται προσοχή. Βγαίνουν γύρω στις 12 μικρές κρεπούλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!