Υλικά
- 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρεδάκια
- 2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε ροδέλες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500γρ. σάλτσα ντομάτα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κούπα νερό
- 1 κ.γ. βεγκέτα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πακέτο Linguine ή ότι είδους ζυμαρικό έχουμε
- Βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με το γούστο μας και τα λαδώνουμε.
- Στο μεταξύ, σωτάρουμε στο λάδι το καρότο μαζί με το σέλερι για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα, το νερό, τη δάφνη, τη βεγκέτα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25΄ περίπου.
- Τέλος βάζουμε τον τόνο, τον οποίο έχουμε στραγγίξει και βράζουμε για άλλα 10'. Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, επιπλέον αλάτι {η βεγκέτα έχει αλάτι και ο τόνος το ίδιο} και πιπέρι.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.
Αγαπάμε οικογενειακώς τον τόνο. Θα το κάνω τη Δευτέρα. Φαντάζομαι χρησιμοποιούμε ότι ζυμαρικό θέλουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Κατερινάκι, οτι ζυμαρικό αρέσει στα μικρά μας.
ΔιαγραφήΓιατί ενώ είμαστε μακαρονάδες δεν μας αρέσουν το ίδιο όλα τα σχήματα μακαρονιών.
Σωστά;