Υλικά
- Μαγειρεμένο κοτόπουλο
- 1/2 κιλό ντομάτες αλεσμένες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. καγιέν
- 1 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 1/2 κ.γ. τσίλι
- 1 κ.σ. ξίδι
- αλάτι
- 6 σπιτικές torrtilas {συνταγή εδώ}
- πικάντικη σάλτσα taco {συνταγή οσονούπω}
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- τριμμένο κίτρινο τυρί emmental
- Ξεψαχνίζουμε τα κομμάτια του μαγειρεμένο κοτόπουλου. Αν δεν έχουμε περισσεύματα κοτόπουλου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 στήθος νωπού, κομμένο σε κομμάτια. Αλλά θα πρέπει πρώτα να τα βράσουμε.
- Στην κατσαρόλα μας ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και τσιγαρίζουμε το μισό από το κρεμμύδι και τη μισή πιπεριά.
- Προσθέτουμε τις αλεσμένες ντομάτες, το σκόρδο, το καγιέν, το κύμινο, το τσίλι, το ξύδι και το αλάτι. Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς, βράζουμε τη σάλτσα για 10' και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά μας και να σωθούν τα πολλά υγρά. Θέλουμε να είναι παχύρρευστο το μείγμα μας.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να χλιαρίνει.
- Στο μεταξύ συνδυάζουμε σ' ένα μπολάκι τη ντομάτα, το υπόλοιπο από το κρεμμύδι και την πιπεριά, λίγο αλατάκι, ανακατεύουμε και φτιάχνουμε μια ωραία σάλτσα γαρνιτούρα.
- Σε ζεστές torrtilas {μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμες} βάζουμε κατά μήκος λίγο μαρούλι, 1-2 κουτ.σουπ. από το μείγμα κοτόπουλου, λίγη σάλτσα γαρνιτούρα, τυρί emmental, και πικάντικη σάλτσα taco. Ενώνουμε τις δυο άκρες σαν φλογέρα και τη μία από τις δύο άκρες που προεξέχουν τη διπλώνουμε προς τα πάνω για να μην έχουμε απώλειες.
- Μπορούμε αντί για κοτόπουλο να χρησιμοποιήσουμε μοσχάρι. Είναι εξίσου νόστιμο. Καλή μας όρεξη.