Υλικά
- 230γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1/4 κ.γ. σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. κανέλα
- 2 βανίλιες
- 2 μεγάλα αβγά
- 113γρ. βούτυρο ή 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 3 μεγάλες, πολύ ώριμες μπανάνες
- Μισή ώρα πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε το γλυκό μας καλό είναι να έχουμε λιώσει το βούτυρο και να το αφήσουμε να χλιαρίνει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c, αντιστάσεις πάνω κάτω και βουτυρώνουμε το μακρόστενο ταψί μας.
- Πολτοποιούμε τις μπανάνες σε ένα μικρό μπολάκι και χτυπάμε ελαφρά τα αβγά σε ένα άλλο.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τα 7 πρώτα υλικά μέχρι και τις βανίλιες, τα στερεά μας υλικά. Σε ένα άλλο προσθέτουμε τα αβγά, τις μπανάνες και το βούτυρο, τα υγρά μας υλικά.
- Τώρα, στα στερεά υλικά ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε τόσο όσο να υγρανθούν τα στερεά υλικά μας και όχι παραπάνω.
- Βάζουμε το υλικό μας στο έτοιμο ταψάκι και ψήνουμε για 40' με 45' περίπου. Στο μισάωρο μπορούμε να ελέγξουμε αν το κεκάκι μας είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα.
- Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 15΄ πάνω σε σχάρα και μετά ξεφορμάρουμε.
Υ.Γ. Μια φίλη χρησιμοποίησε 4-5 ώριμα αχλάδια αντί τις μπανάνες και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου νόστιμο και λαχταριστό.