Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι με κόκκαλο
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 6 πατάτες
- 3 καρότα
- μπόλικο σέλινο
- αλάτι και πιπέρι
- Βράζουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα ή τη χύτρα, να γίνει τρυφερό {το πρώτο νερό το πετάμε και συμπληρώνουμε πάλι με βραστό και όχι κρύο νερό. Προνοούμε να βάλουμε αρκετό νερό}.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ροδέλες. Τις πατάτες τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
- Αφού βράσει το κρέας μας, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, σουρώνουμε το ζωμό σε άλλο βαθύ σκεύος, πλένουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τα λαχανικά μας, το λαδάκι μας και σκεπάζουμε με το ζωμό. Προσθέτουμε το σέλινο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 3 τέταρτα περίπου και το τελευταίο 10λεπτο προσθέτουμε το κρεατάκι μας. Ανακατεύουμε περιστασιακά και έχουμε το νου μας μη σωθούν τα υγρά και χρειαστεί να συμπληρώσουμε από το ζωμό που περίσσεψε.
- Τρώγεται χλιαρή και είναι εξαιρετικά ελαφριά οπότε μπορεί να "φαγωθεί" και το βράδυ.
Καλή μας όρεξη.