Υλικά
- 1 κούπα σπορέλαιο {210γρ.}
- 2 κούπες ζάχαρη {440γρ.}
- 2 κούπες πορτοκαλάδα με ανθρακικό {460γρ.}
- 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις {700γρ.}
- 1 κούπα ξανθή σταφίδα {120γρ.}
- 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια {110γρ.}
- 1 μπέικιν {20γρ.}
- 1 κ.σ. φουσκωτό κανέλα
- 1 κ.γ. γαρίφαλο
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
- Άναψα τον φούρνο στους 180c, στην προθέρμανση. Λάδωσα το ταψί μου, των 34cm και συγκέντρωσα τα υλικά μου.
- Χρησιμοποίησα δυο σχετικά ευρύχωρες λεκάνες. Στην πρώτη έβαλα το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και την πορτοκαλάδα. Ανακάτεψα με έναν αβγοδάρτη {δεν χρειάζεται μίξερ} και έβαλα στην άκρη.
- Στη δεύτερη έβαλα το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σταφίδα και τα καρύδια. Ανακάτεψα με μια σπάτουλα και τα πρόσθεσα στην πρώτη λεκάνη με τα ρευστά υλικά.
- Ανακάτεψα ίσα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και τα έχυσα στο ταψί μου. Ίσιωσα την επιφάνεια και φούρνισα.
- Έψησα για 45'-50' σε πάνω κάτω αντίσταση και άφησα να κρυώσει.
- Έκοψα σε μερίδες και πασπάλισα με άχνη ζάχαρη.
Θα ήθελα εδώ να σας πω για τις δυο πολυ ωραίες κυρίες που είχα την χαρά να γνωρίσω από κοντά φέτος το καλοκαίρι.
Μιλάω για την κυρία Πηνελόπη Κ, κάτα κόσμον Άρωμα Βανίλιας! Μου επέτρεψε να εμφανίσω αυτήν της τη φωτογραφία, επιβεβαιώνοντας έτσι και την φήμη της. Αυτή της φαγανής κοπέλας!
Η Πηνελόπη είναι όπως ακριβώς τη διαβάζεται στο blog της.
Αξιαγάπητη, γλυκομίλητη, φιλική. Ηταν σαν να γνωριζόματαν από χρόνια.
Σας περιμένουμε και του χρόνου!!
Και η δεύτερη κυρία είναι η πολύ ταλαντούχα Ρίτα Εμμανουλίδου.
Η φωτογραφία αυτή είναι από τα γενέθλια του μικρού της Ιάσονα και τη βλέπεται να φοράει στο κεφάλι δυο από τις υπέροχες δημιουργίες της αλλά και να κρατάει στα χέρια της μια δική μου δημιουργία, την τούρτα του Ιάσονα!
Με το καλό να ξανανταμώσουμε κυρίες μου!