Αν αγοράζουμε έτοιμη χρωματισμένη ζαχαρόπαστα, καλώς. Αν όχι, και την φτιάχνουμε και την χρωματίζουμε μόνες μας, όπως εγώ, τότε ίσως να μοιραστούμε..εμπειρίες!!
Γενικά δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα χρωματίζοντας τη ζαχαρόπαστα στα χρώματα που επιθυμώ. Και επιλέγω χρώματα σε μορφή πάστας γιατί αυτά που είναι σε ρευστή μορφή υγραίνουν τη ζαχαρόπαστα, την κάνουν να 'κολλάει' με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να την ανοίξουμε.
Με τα βασικά χρώματα-κόκκινο, κίτρινο, μπλε-μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη χρωματική παλέτα {και φυσικά δεν είναι τα μόνα χρώματα που έχω αλλά είναι αυτά που χρησιμοποιώ περισσότερο}.
Από την ανάμειξη λοιπόν δύο βασικών χρωμάτων έχουμε τα εξής συμπληρωματικά:
κίτρινο+κόκκινο=πορτοκαλί
κίτρινο+μπλε=πράσινο
κόκκινο+μπλε=μωβ {θυμάστε τα ζουζούνια; λα λα λαααα!!}
Από εκεί και έπειτα 'παίζουμε' με τις αναλογίες και την προσθαφαίρεση λευκού χρώματος.
Περισσότερο νομίζω δυσκολεύει η δημιουργία μαύρου χρώματος..χρειάζεται αρκετά μεγάλη ποσότητα μαύρου χρώματος μέσα στη λευκή ζαχαρόπαστα για να πετύχουμε ένα μαύρο-μαύρο χρώμα και όχι {τις 50} αποχρώσεις του γκρι {δεν έχω διαβάσει το βιβλίο..το συστήνεται;;}!!
Αρχίζω με μια μικρή ποσότητα χρώματος. Εφαρμόζω και πλάθω.
Τη δεύτερη μπάλα ζαχαρόπαστας τη χωρίζουμε στα δυο και πάλι με την ίδια ποσότητα χρώματος, χρωματίζουμε.
Και πλάθουμε.
Το αποτέλεσμα μας.
Ένα παράδειγμα Ombre είναι αυτή η τρισδιάστατη 3D τούρτα καρδιά σε αποχρώσεις του ροζ-κόκκινου.
Καλές Ζαχαροδημιουργίες!!
Γενικά δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα χρωματίζοντας τη ζαχαρόπαστα στα χρώματα που επιθυμώ. Και επιλέγω χρώματα σε μορφή πάστας γιατί αυτά που είναι σε ρευστή μορφή υγραίνουν τη ζαχαρόπαστα, την κάνουν να 'κολλάει' με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να την ανοίξουμε.
Με τα βασικά χρώματα-κόκκινο, κίτρινο, μπλε-μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη χρωματική παλέτα {και φυσικά δεν είναι τα μόνα χρώματα που έχω αλλά είναι αυτά που χρησιμοποιώ περισσότερο}.
Από την ανάμειξη λοιπόν δύο βασικών χρωμάτων έχουμε τα εξής συμπληρωματικά:
κίτρινο+κόκκινο=πορτοκαλί
κίτρινο+μπλε=πράσινο
κόκκινο+μπλε=μωβ {θυμάστε τα ζουζούνια; λα λα λαααα!!}
Από εκεί και έπειτα 'παίζουμε' με τις αναλογίες και την προσθαφαίρεση λευκού χρώματος.
Περισσότερο νομίζω δυσκολεύει η δημιουργία μαύρου χρώματος..χρειάζεται αρκετά μεγάλη ποσότητα μαύρου χρώματος μέσα στη λευκή ζαχαρόπαστα για να πετύχουμε ένα μαύρο-μαύρο χρώμα και όχι {τις 50} αποχρώσεις του γκρι {δεν έχω διαβάσει το βιβλίο..το συστήνεται;;}!!
Καταρχήν τα υλικά: ζαχαρόπαστα, χρώμα ζαχαροπλαστικής {golden yellow στην συγκεκριμένη περίπτωση}, μικρή μεταλλική σπάτουλα {δεν χρησιμοποιώ οδοντογλυφίδα γιατί το ξύλο απορροφά μέρος από την πάστα και έτσι χάνεται μια, έστω και μικρή, ποσότητα χρώματος. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ακρούλα από τη λαβή ενός κουταλιού} και επιφάνεια εργασίας.
Αρχίζω με μια μικρή ποσότητα χρώματος. Εφαρμόζω και πλάθω.
Από την αρχική χρωματισμένη ζαχαρόπαστα {είναι αχνό το χρώμα} αφαιρούμε τα 2/3. Χρωματίζουμε ξανά με την ίδια περίπου ποσότητα κίτρινου.
Τη δεύτερη μπάλα ζαχαρόπαστας τη χωρίζουμε στα δυο και πάλι με την ίδια ποσότητα χρώματος, χρωματίζουμε.
Και πλάθουμε.
Το αποτέλεσμα μας.
Καλές Ζαχαροδημιουργίες!!
Γεια σου Στελλίτσα! Πολύ καλές οι συμβουλές σου για τον χρωματισμό της ζαχαρόπαστας. Δεν είχα δει ποτέ χρώμα σε μορφή πάστας, θα το έχω στα υπόψιν από δω και πέρα! Καλό υπόλοιπο ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι Λίλια που βρήκες χρήσιμες τις πληροφορίες!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα πλέον ;-)
Τι επεξηγηματικη που εισαι Στελλα μου; Χαιρομαι παντα να σε διαβαζω! Οι φωτογραφιες σου τελειες!!! Σε φιλω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Χρυσαυγή και περισσότερο για τις φωτογραφίες
Διαγραφήμιας και το δικό σου φωτογραφικό 'μάτι' έχει ξεπεράσει
κατά πολύ τον μέσον όρο!!
Φιλιά!
Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου Στέλλα!!! Και οι φωτογραφίες πολύ σαφείς!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ευχαριστώ Κική!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
τις 50 αποχρωσεις του γκρι δεν σου τις συστηνω,πολυ κουραστικο.αμαν με τις τοσες λεπτομερειες του σεξ 2 ανθρωπων.η τεχνικη σου με τη ζαχαροπαστα δεν παιζεται.καλη εβδομαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχχαχα Λίτσα, γέλασα πολύ!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ και για το γέλιο και για το σχόλιο!
Καλό μήνα!!
Ωραία! :-) Το μαύρο δύσκολο όντως...
ΑπάντησηΔιαγραφήYou know what I mean, συν..τέχνισσα!
Διαγραφή;-)
Καλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνταγή για ζαχαροπαστα υπάρχει?
Επισης μπορω σε τουρτα να βαλω Γκανάς σαν γεμιση και σαν επικάλυψη και κατοπιν ζαχαροπαστα?
Συνταγή για ζαχαρόπαστα δεν έχω μοιραστεί..ακόμα!
ΔιαγραφήΦυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις γκανάς, τόσο σαν γέμιση όσο και σαν επικάλυψη!
Καλές ζαχαροδημιουργίες!
Θα μπορούσατε να μου πείτε αναλογία κίτρινο και κόκκινο για να βγάλω έντονο πορτοκαλί για μπάλα Μπάσκετ;Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔώρα καλημέρα,
Διαγραφήνομίζω πως θα πρέπει να αρχίσεις με κίτρινη βάση και να προσθέτεις σταδιακά το κόκκινο μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ελπίζω να βοήθησα :)
Καλησπέρα Στέλλα! Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να βάψω μαρεγκάκια μωβ, γιατί προσπάθησα με 10 σταγόνες κόκκινο και10 σταγόνες μπλε κι απέτυχαν! Επίσης, μήπως γνωρίζεις αν μπορώ στα μαρεγκάκια να προσθέσω βρώσιμες πέρλες και μετά να τα ζήσω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπερα! εγω εβαλα κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης σε βουτυροκρεμα αλλα κατεληξε ροζ το αποτελεσμα..πως το αλλαζω?? ναι ξερω πως επειδη ηταν μπεζουλι το βουτυρο, εγινε αυτο αλλα δεν εβρισκα ασπρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω να κανω μαύρο καφέ κρι με τη χρώμα το φτιάχνω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα ήθελα να ρωτήσω... χρωματίζω την λευκή ζαχαροπαστα με υγρό χρώμα και γίνεται πολύ ρευστή και κολλάει, μήπως υπάρχει κάτι να ρίξω για να επανέλθει στην αρχική τής κατάσταση ?
ΑπάντησηΔιαγραφή