Το καλαθάκι αυτό το έφτιαξα για να στολίσει την τούρτα μιας αγαπημένης μου κοπέλας, της Ζέφης, στην τούρτα της, Hello Zefi!
Η κατασκευή του μου φάνηκε αρκετά εύκολη οπότε και αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας!
Θα χρειαστούμε:
μια επιφάνεια εργασίας, ένα κομμάτι φελιζόλ, οδοντογλυφίδες, κοπίδι και φυσικά ζαχαρόπαστα κατά προτίμηση σε καφέ χρώμα. Στη ζαχαρόπαστα πρόσθεσα λίγο cmc για να σκληρύνει γρηγορότερα και να μπορώ να τη δουλεύω καλύτερα χωρίς να σχίζεται.
Φτιάχνω ένα κορδόνι {παίρνω ένα κομμάτι ζαχαρόπαστας και το ρολλάρω με τα χέρια μου πάνω στην επιφάνεια εργασίας} και τοποθετώ μια οδοντογλυφίδα εκεί όπου θεωρώ ότι θέλω να είναι η αρχή. Φτιάχνω μια θηλιά γύρω από την οδοντογλυφίδα και αρχίζω να τοποθετώ τις οδοντογλυφίδες ζιγκ ζαγκ. Η ζαχαρόπαστα είναι βοηθός και συνεχίζουμε μέχρι να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο-τετράγωνο.
Στην επόμενη σειρά ακολουθούμε αντίθετη φορά με τη ζαχαρόπαστα..δεν σκεπάζουμε αλλά την τοποθετούμε στα κενά και πάνω από την υπάρχουσα σειρά. Καλαθοπλέκουμε..κάπως έτσι..
Συνεχίζουμε έως ότου είμαστε ευχαριστημένοι με το ύψος του καλαθιού..σε αυτό περίπου το σημείο..
..και αφήνουμε να στεγνώσει καλά!
Την επόμενη μέρα αφαιρούμε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες και συνεχίζουμε για να φτιάξουμε τον πάτο, τη γιρλάντα και το χερούλι του καλαθιού μας.
πάτος.. για να κολλήσει ο πάτος με το καλάθι, στο σημείο επαφής βάζω πολύ λίγο νερό..
γιρλάντα..το ίδιο κι εδώ, για να κολλήσει η γιρλάντα στο καλάθι εφαρμόζω ελάχιστο νερό στα σημεία επαφής..
και τέλος το χερούλι..
αφήνουμε να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί πριν το τοποθετήσουμε πάνω στο καλάθι. Στις δυο άκρες του χερουλιού μπήγουμε εσωτερικά από μια οδοντογλυφίδα για να μπορέσει να σταθεί όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Και είναι έτοιμο..
Το χερούλι βγήκε λίγο χοντρούλικο..εσείς θα το φτιάξετε πολύ καλύτερο, είμαι σίγουρη!
Καλές Ζαχαροδημιουργίες
Η κατασκευή του μου φάνηκε αρκετά εύκολη οπότε και αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας!
Θα χρειαστούμε:
μια επιφάνεια εργασίας, ένα κομμάτι φελιζόλ, οδοντογλυφίδες, κοπίδι και φυσικά ζαχαρόπαστα κατά προτίμηση σε καφέ χρώμα. Στη ζαχαρόπαστα πρόσθεσα λίγο cmc για να σκληρύνει γρηγορότερα και να μπορώ να τη δουλεύω καλύτερα χωρίς να σχίζεται.
Φτιάχνω ένα κορδόνι {παίρνω ένα κομμάτι ζαχαρόπαστας και το ρολλάρω με τα χέρια μου πάνω στην επιφάνεια εργασίας} και τοποθετώ μια οδοντογλυφίδα εκεί όπου θεωρώ ότι θέλω να είναι η αρχή. Φτιάχνω μια θηλιά γύρω από την οδοντογλυφίδα και αρχίζω να τοποθετώ τις οδοντογλυφίδες ζιγκ ζαγκ. Η ζαχαρόπαστα είναι βοηθός και συνεχίζουμε μέχρι να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο-τετράγωνο.
Στην επόμενη σειρά ακολουθούμε αντίθετη φορά με τη ζαχαρόπαστα..δεν σκεπάζουμε αλλά την τοποθετούμε στα κενά και πάνω από την υπάρχουσα σειρά. Καλαθοπλέκουμε..κάπως έτσι..
Συνεχίζουμε έως ότου είμαστε ευχαριστημένοι με το ύψος του καλαθιού..σε αυτό περίπου το σημείο..
..και αφήνουμε να στεγνώσει καλά!
Την επόμενη μέρα αφαιρούμε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες και συνεχίζουμε για να φτιάξουμε τον πάτο, τη γιρλάντα και το χερούλι του καλαθιού μας.
πάτος.. για να κολλήσει ο πάτος με το καλάθι, στο σημείο επαφής βάζω πολύ λίγο νερό..
γιρλάντα..το ίδιο κι εδώ, για να κολλήσει η γιρλάντα στο καλάθι εφαρμόζω ελάχιστο νερό στα σημεία επαφής..
αφήνουμε να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί πριν το τοποθετήσουμε πάνω στο καλάθι. Στις δυο άκρες του χερουλιού μπήγουμε εσωτερικά από μια οδοντογλυφίδα για να μπορέσει να σταθεί όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Και είναι έτοιμο..
Το χερούλι βγήκε λίγο χοντρούλικο..εσείς θα το φτιάξετε πολύ καλύτερο, είμαι σίγουρη!
Καλές Ζαχαροδημιουργίες