Ο μήνας αυτός είναι αφιερωμένος στον Καρνάβαλο και στον Βαλεντίνο, φυσικά!
Σκέφτηκα λοιπόν να σας δείξω πως φτιάχνω τα cakepops αλλά και να κάνω κάτι διαφορετικό..τα Cakepops σε σχήμα καρδιάς!
Να τα γιορτάσουμε όπως πρέπει..
Τα υλικά που χρησιμοποίησα για 10 cakepops είναι {στο περίπου γιατί η ποσότητας της βουτυρόκρεμας θα εξαρτηθεί από το πόσο στεγνό ή όχι είναι το κέικ μας}:
Για το εσωτερικό μέρος του cakepop:
Σκέφτηκα λοιπόν να σας δείξω πως φτιάχνω τα cakepops αλλά και να κάνω κάτι διαφορετικό..τα Cakepops σε σχήμα καρδιάς!
Να τα γιορτάσουμε όπως πρέπει..
Για το εσωτερικό μέρος του cakepop:
- 180 γρ. κέικ {οποιοδήποτε κάνει}
- 150 γρ. βουτυρόκρεμα
- καλαμάκι σε μικρά κομμάτια
α. Θρυμματίζουμε το κέικ σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τη βουτυρόκρεμα. Θέλουμε ένα μείγμα αρκετά μαλακό. Πλάθουμε και σχηματίζουμε μπαλίτσες σε μέγεθος ενός καρυδιού {δεν τα κάνουμε μεγαλύτερα γιατί δεν θα αντέξουν πάνω στο ξυλάκι}. Για το σχήμα της καρδούλας, από τη μια ακρούλα σχηματίζουμε μια μικρή κορυφή και από την άλλη μια μικρή εσοχή στη μέση και εφαρμόζουμε το καλαμάκι. Τοποθετούμε όπως φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5'.
Για τη γκανάς
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
β. Η αναλογία για τη γκανάς λευκής σοκολάτας είναι 3:1. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια μέσα σε γυάλινο μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε στο μικροκυμάτων στο μέγιστο για 25'', βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ξαναβάζουμε για 20'' και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά. Ενδέχεται να μην χρειαστεί να ξαναβάλουμε στο μικροκυμάτων αλλά αν χρειαστεί τότε βάζουμε για 5'' και πάλι ανακατεύουμε πολύ καλά. Συνολικά δηλαδή ζεσταίνουμε τη σοκολάτα 2, το πολύ 3 φορές. Πρέπει να ανακατεύουμε καλά κάθε φορά που βγάζουμε από τα μικροκύματα.
Με τη λευκή σοκολάτα είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί είναι ευαίσθητη και μπορεί να καεί.
γ. Και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τα ξυλάκια..βουτάμε το ξυλάκι στη σοκολάτα και το μπήγουμε στο κεκάκι μας. Αφού φτιάξουμε όλα τα κεκάκια μας τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες ή τα φτιάχνουμε από βραδύς και το πρωί συνεχίζουμε με την επικάλυψή τους.
δ. Για την επικάλυψη χρησιμοποιώ μια μικρή σπάτουλα και βάζω ένα παχύ στρώμα σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια του cupcake. Δεν μας ενδιαφέρει να είναι τέλειο {όχι όμως και εντελώς χάλια}, απλά να έχει καλυφθεί όλη επιφάνεια. Αν κατά τη διάρκεια σφίξει η σοκολάτα τη βάζουμε στα μικροκύματα για 3'' τη φορά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αμέσως το 'βουτάμε' στην τρούφα ..
Και δαγκωμένο..
Με τη λευκή σοκολάτα είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί είναι ευαίσθητη και μπορεί να καεί.
γ. Και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τα ξυλάκια..βουτάμε το ξυλάκι στη σοκολάτα και το μπήγουμε στο κεκάκι μας. Αφού φτιάξουμε όλα τα κεκάκια μας τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες ή τα φτιάχνουμε από βραδύς και το πρωί συνεχίζουμε με την επικάλυψή τους.
Αμέσως το 'βουτάμε' στην τρούφα ..
Έτοιμα..
Καλές Δημιουργίες!