Υλικά
- 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρεδάκια
- 2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε ροδέλες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500γρ. σάλτσα ντομάτα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κούπα νερό
- 1 κ.γ. βεγκέτα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πακέτο Linguine ή ότι είδους ζυμαρικό έχουμε
- Βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με το γούστο μας και τα λαδώνουμε.
- Στο μεταξύ, σωτάρουμε στο λάδι το καρότο μαζί με το σέλερι για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα, το νερό, τη δάφνη, τη βεγκέτα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25΄ περίπου.
- Τέλος βάζουμε τον τόνο, τον οποίο έχουμε στραγγίξει και βράζουμε για άλλα 10'. Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, επιπλέον αλάτι {η βεγκέτα έχει αλάτι και ο τόνος το ίδιο} και πιπέρι.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.