Τί να ταΐσεις δύο τερατάκια που επέστρεψαν καλοφαγωμένα και κανακεμένα από τη γιαγιά Ειρήνη και το παππού Ζήση;
"Μαμά να μου κάνεις εκείνο το τέτοιο που μας μαγείρεψε την Τετάρτη η γιαγιά ή το άλλο με το μπόλικο τυρί ή το παράλλο που ήταν τέεελειο!!".
Πώς να συναγωνιστώ εγώ με όλα αυτά; Φάτε λοιπόν τα μακαρόνια σας κάπως διαφορετικά αγαπημένα μου παιδάκια και θα δω τι μπορώ να κάνω {να πάρω τηλέφωνο τη γιαγιά μήπως;}.
Υλικά
"Μαμά να μου κάνεις εκείνο το τέτοιο που μας μαγείρεψε την Τετάρτη η γιαγιά ή το άλλο με το μπόλικο τυρί ή το παράλλο που ήταν τέεελειο!!".
Πώς να συναγωνιστώ εγώ με όλα αυτά; Φάτε λοιπόν τα μακαρόνια σας κάπως διαφορετικά αγαπημένα μου παιδάκια και θα δω τι μπορώ να κάνω {να πάρω τηλέφωνο τη γιαγιά μήπως;}.
Υλικά
- 1 πακέτο gnocchi ή άλλο ζυμαρικό με εσοχές
- 1 κούπα αρακά κατεψυγμένο
- 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1/2 κούπα μαγιονέζα
- 1/2 κούπα γιαούρτι
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.σ μουστάρδα
- φρέσκο κρεμμυδάκι
- Βράζουμε τα μακαρόνια και προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον αρακά να βράσει και αυτός μαζί με τα μακαρόνια. Όταν ετοιμαστούν, στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα.
- Στραγγίζουμε τον τόνο, ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα προσθέτουμε στα μακαρόνια. Σε ένα βαθύ πιατάκι αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το κέτσαπ και τη μουστάρδα.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά με 2 κουτάλες.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.