Δεύτερος χρόνος για τα Κουζινομπερδέματά μου!
Έφτιαξα αυτήν την τουρτίτσα για να τρατάρω όοοολους εσάς από ένα κομματάκι και να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε και με επισκέπτεστε αυτά τα δυο χρόνια, φτιάχνετε τις συνταγές μου, γράφετε ή μου λέτε οι ίδιοι τα σχόλιά σας, άλλοτε θετικά άλλοτε όχι τόσο {μου αρέσουν οι παρατηρήσεις..διορθώνομαι χωρίς ίχνος ειρωνείας} πάντα όμως καλοπροαίρετα!
Την τούρτα αυτήν την έφτιαξα με πολλή αγάπη, όπως άλλωστε και όλες τις τούρτες μου. Χρησιμοποίησα για πρώτη φορά μια τεχνική με royal icing-το royal icing είναι ένα είδος πολύ σφιχτής μαρέγκας. 'Ζωγράφισα' γραμμές πάνω στη ζαχαρόπαστα και τις μετέτρεψα σε λουλούδια. Νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό.
Η τούρτα ήταν πολύ νόστιμη και θα σας δώσω τη συνταγή για το παντεσπάνι, του οποίου η εκτέλεση ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η γέμιση είναι σαντιγύ και μαρμελάδα από φραγκοστάφυλο.
Για το παντεσπάνι:
Υλικά {συνταγή αρκετά προσαρμοσμένη από εδώ}
Έφτιαξα αυτήν την τουρτίτσα για να τρατάρω όοοολους εσάς από ένα κομματάκι και να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε και με επισκέπτεστε αυτά τα δυο χρόνια, φτιάχνετε τις συνταγές μου, γράφετε ή μου λέτε οι ίδιοι τα σχόλιά σας, άλλοτε θετικά άλλοτε όχι τόσο {μου αρέσουν οι παρατηρήσεις..διορθώνομαι χωρίς ίχνος ειρωνείας} πάντα όμως καλοπροαίρετα!
Την τούρτα αυτήν την έφτιαξα με πολλή αγάπη, όπως άλλωστε και όλες τις τούρτες μου. Χρησιμοποίησα για πρώτη φορά μια τεχνική με royal icing-το royal icing είναι ένα είδος πολύ σφιχτής μαρέγκας. 'Ζωγράφισα' γραμμές πάνω στη ζαχαρόπαστα και τις μετέτρεψα σε λουλούδια. Νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό.
Η τούρτα ήταν πολύ νόστιμη και θα σας δώσω τη συνταγή για το παντεσπάνι, του οποίου η εκτέλεση ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η γέμιση είναι σαντιγύ και μαρμελάδα από φραγκοστάφυλο.
Για το παντεσπάνι:
Υλικά {συνταγή αρκετά προσαρμοσμένη από εδώ}
- 120 ml {1/2 κούπα} γάλα
- 2 ασπράδια αβγών
- 1 αβγό ολόκληρο
- 2 βανίλιες
- 142 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής 2 φορές κοσκινισμένο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 1/4 κ.γ. μπέικιν
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 57 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. σπορέλαιο
- Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Λαδώνουμε, αλευρώνουμε και στρώνουμε με λαδόκολλα τον πάτο από ένα ταψάκι 15 cm. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180c.
- Σε μικρό μπολάκι χτυπάμε ελαφρά τα 2 ασπράδια, το ολόκληρο αβγό και προσθέτουμε το γάλα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι σε χαμηλή ταχύτητα για 30''.
- Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο και το σπορέλαιο και χτυπάμε για άλλο 1' σε μέτρια ταχύτητα τώρα. Η εικόνα που θα έχει το μείγμα μας θα είναι σαν αυτή που έχει η ζύμη τάρτας όταν προσθέτουμε στο αλεύρι το βούτυρο, δηλαδή θα είναι θρυμματιστή και αμμώδη.
- Και τέλος σε 3 δόσεις και σε μεγάλη ταχύτητα προσθέτουμε και χτυπάμε το μείγμα των αβγών για 1 1/2 λεπτό.
- Χύνουμε το υλικό στο ταψάκι μας και καλύπτουμε περιφερειακά το ταψί με τη βρεγμένη πετσέτα μας για ένα όμορφα οριζοντιωμένο αποτέλεσμα {δες Σοκολατίνα ν3}.
- Ψήνουμε για 30' με 35' ή όταν μια καθαρή οδοντογλυφίδα βγει καθαρή αφού τρυπήσουμε με αυτή το γλυκό μας {μετά όμως από τα πρώτα 20' λεπτά ψησίματος κάνουμε οποιαδήποτε δοκιμή ανοίγοντας τον φούρνο}. Προσωπικά εμπιστεύομαι τη μύτη μου. Σχεδόν ποτέ δεν κρατάω ώρα {και να την κρατήσω, μετά ξεχνιέμαι}. Είχα διαβάσει κάπου, πρέπει να ήταν tip της κ.The Cake Bible, πως ένα γλυκό είναι σχεδόν έτοιμο από τη στιγμή που αρχίζει να διαχέεται η ευωδιά του στο χώρο. Οπότε αυτό είναι το 'καμπανάκι' για μένα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10' πάνω σε σχάρα πριν αφαιρέσουμε το γλυκό μας από το ταψάκι.
Χρόνια Πολλά Στέλλα με όμορφες γλυκές και αρμυρές (για μένα ) δημιουργίες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Σε ευχαριστώ πολύ Ξανθή μου!!!
ΔιαγραφήΦιλιά και από μένα
Να τα εκατοστήσει το blog σου Στέλλα μου κι εσύ να συνεχίζεις να μας παρουσιάζεις τις τόσο όμορφες και επιμελημένες προτάσεις σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ερμιόνη μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Να τα χιλιάσει το blog σου Στέλλα μου και εσύ να είσαι πάντα καλά να μας φτιάχνεις τόσο όμορφα πράγματα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Μαράκι <3!
ΔιαγραφήΝα τα εκατοστησει Στελλα μου το blog σου και να μας εντυπωσιαζεις παντα με τις ομορφες δημιουργιες σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπεροχη τουρτιτσα!
Μαρίνα μου σε ευχαριστώ παρα πολύ!
ΔιαγραφήΦιλιά
Χρόνια πολλά να τα εκατοστήσει το μπλογκ σου! να μας δίνεις πάντα όμορφες και δημιουργικές συνταγές! Η τουρτίτσα έργο τέχνης! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚερνιέμαι ένα κομματάκι για πρωινό οπότε!
Καλη εβδομάδα!
Σε ευχαριστώ πολύ Loulou!
ΔιαγραφήΕλπίζω να τη βρεις νόστιμη!
;)
Και στα επόμενα δύο, με ακόμη περισσότερη γλύκα καλή μου Στέλλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τα σχόλια, όλα "μετρούν" με τον τρόπο τους και μας κάνουν να σκεφτόμαστε και να "ξεχωρίζουμε" αυτά που μας βελτιώνουν.
Φιλιά πολλά.
Πηνελόπη μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΦιλιά στην οικογένεια όλη!
Po po Stella, ti tourta einai afti!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBravo sou!!!
Xronia polla gia to blog sou!!!!!
Thank you Peps!
Διαγραφήkisses
Χρόνια πολλά Στελλίτσα! Να μας χαρίζεις πάντα όμορφα ποστ όπως αυτό! Και πάντα επιτυχίες εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά! Εύχομαι άλλη μία χρονιά δημιουργική και με νέες ιδέες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοτούλα, σε ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΑπλά, πανέμορφη τουρτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη εβδομαδα να εχεις S. :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Thank you Όμορφη!
Διαγραφήxx
Στελλίτσα μου να τα εκατοστήσεις και να πας πολύύύ μποστά και πολύύύ ψηλά γιατί το αξίζεις! Η τουρτίτσα σου είναι πάλι θαυμαστή!Σε φιλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρθούλα μου γλυκειά σε ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Εύχομαι να είσαι πάντα γερή, χαρούμενη και το ίδιο δημιουργική ώστε να μας εκπλήσεις ευχάριστα με τα όμορφα σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου, σε ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΝα χαίρεσαι τον κούκλο το γιό σου!
Να τα χιλιάσεις και πάντα με υπέροχες δημιουργίες!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Λίλα μου!
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά Στελίτσα μου! Να είσαι γερή, δημιουργική, μες την καλή χαρά, γιατί αυτό που κάνουμε μας ευχαριστεί!!! Η τούρτα σου είναι μία κούκλα, να λυπάσαι να την κόψεις,,πολλά φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖουζού μου, σε ευχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΦιλάκια! ;)
Στέλλα είσαι χρυσοχέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αποδεικνύει το έργο σου.
Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνεις με τις τούρτες σου. Η πιο αγαπημένη μου μακράν είναι αυτή με τα σπαράγγια!! Μεγάλος έρωτας.
Να τα εκατοστήσει το μπλόγκ σου !
Πραγματικά εύχομαι ότι επιθυμείς!
Φιλιά πολλά!
Χρυσαυγή μου, σε ευχαριστώ πολύ για το τόσο όμορφο σχόλιο!!
ΔιαγραφήΝαι, τα σπαράγγια ήταν όμορφα αλλά ξέρεις, όταν μια τούρτα 'φύγει' από τα χέρια μου αισθάνομαι σαν να μην την έφτιαξα εγώ..κουφό;;;
Σας φιλώ και τις τρεις όμορφες!!
Να τα εκατοστήσει το μπλογκάκι σου Στέλλα μου!!!! Πάντα δημιουργική!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ξεχωριστή η τεχνική της διακόσμησης!!!!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου, Silena!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Ευχές για πολλά πολλά χρονια δημιουργίας Στέλλα μου. Να είσαι καλά να μας χαρίζεις τα αριστουργήματά σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η τεχνική είναι φανταστική, σκέτο κέντημα. Το ''έχεις' και σ αυτό.
Πολλά φιλιά
Ευχαριστώ, Marion μου!
ΔιαγραφήΝομίζω πως χρειάζομαι λίιιιγη παραπάνω εξάσκηση για να μπορώ να πω πως το 'κατέχω' το θέμα :) !
Φιλάκια πολλά!!
Αγαπημένη μου χρυσοχέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή ήμουν μακριά από το κομπιούτερ μήνες (παιδιά, εγγονή και θάλασσα), είδα με αναδρομική ισχύ όλες σου τις αναρτήσεις και χόρτασα ομορφιά και νοστιμιά!
Σ΄ευχαριστώ για όσα μου μας μαθαίνεις!
Φιλάκια
Καλή μου Magda, σε ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήΜε συγκινείς που θεωρείς πως εγώ η 'μικρούλα' μπορώ να σου, σας μάθω οτιδήποτε. Εγώ απλά δείχνω τον δικό μου τρόπο σε αυτά που φτιάχνω!
Χαίρομαι που επέστρεψες, ανανεωμένη φαντάζομαι! Να χαίρεσαι την εγγονούλα σου και τα παιδιά σου!
Σε φιλώ γλυκά
Οι τούρτες είναι το φόρτε σου, γλυκιά μου Στέλλα, και η συγκεκριμένη το αποδεικνύει περίτρανα! Μπράβο και ευχαριστούμε για το ωραίο κέρασμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌ,τι καλύτερο εύχομαι για το μπλογκοσπιτάκι σου! Πάντα να είναι δημιουργικό!
Φιλιά πολλά!
Αναστασία μου σε ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΚαι εσύ να συνεχίσεις να μας παρουσίαζεις τις Κυριακάτικες σπεσιαλιτέ σου!
Φιλιά
Χρονια πολλα και δημιουργικά!!!!!!1
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, Μαργαρίτα!!
ΔιαγραφήΠολλές ευχές για τον δεύτερο χρόνο του μπλογκ σου, Στέλλα. Να συνεχίσεις να δημιουργείς και να δίνεις αγάπη σε αυτό που κάνεις. Εξαιρετικό το κέρασμά σου! Η τούρτα σου φτιαγμένη με μεράκι, ξεχωρίζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Σε ευχαριστώ πολύ, Ειρήνη μου!
ΔιαγραφήΕίσαι πολύ ευγενική και χαίρομαι που σου άρεσε η τούρτα!!
Φιλιά πολλά
Πολλά δημιουργικά, νόστιμα και γλυκά χρόνια!Τις καλύτερες ευχές μου!Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τις ευχές!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Συγχαρητήρια χρόνια πολλά πολλά-είσαι χρυσοχέρα η τούρτα σου φαίνεται υπέροχη και τα σχεδιάκια που έκανες καταπληκτικά.Λεω να την προσπαθήσω να έβαζα με τη σαντιγύ φράουλα λες?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό καλό μήνα
Νάντια μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!
ΔιαγραφήΝα βάλεις φράουλα και όποια μαρμελάδα σου αρέσει. Με τη σαντιγύ είναι υπέροχος συνδυασμός.
Φιλιά πολλά και στη μικρή σου!
" Νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. "... αρκετά καλό;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήόλο αυτό μόνο με κομψοτέχνημα θα το παρομοίαζα!!
Ευχαριστώ πολύ Εύη!!
ΔιαγραφήΠραγματικα πολλα πολλα συγχαρητηρια για το τοσο αφρατο κεικ.Σε συνδιασμο με τη σαντιγύ και τη μαρμελάδα, βγήκε έμα άψογο αποτέλεσμα.....ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας....Στελλάκι τι ζαχαρόπαστα χρησιμοποιείς?
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σας άρεσε!
ΔιαγραφήΑιμιλία, τα πάντα στις τούρτες μου είναι φτιαγμένα από τα χεράκια μου. Εγώ απλά αγοράζω τις πρώτες ύλες. Έτσι και τη ζαχαρόπαστα, την φτιάχνω μόνη μου!
Καλημέρα!
Στέλλα μου, φαίνονται πάρα πολύ ωραίες οι τούρτες σου στις φωτογραφίες! Απογοητεύτηκα πολύ όμως από το παντεσπάνι....και προσπάθησα 2 φορές να το κάνω...για να μην το κρίνω τόσο αυστηρά χωρίς να του δώσω 2η ευκαιρία! Δεν ήταν καθόλου αφράτο, σαν στόκος! Επίσης ξέχασες να αναφέρεις στην εκτέλεση σε ποια φάση προσθέτεις το γάλα...μέγα λάθος! Ελπίζω στις επόμενες αναρτήσεις σου, να είσαι πιο προσεκτική, ώστε να μην πετάει στα σκουπίδια τόσα υλικά μια αθώα αρχάρια νοικοκυρά που σε εμπιστεύτηκε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖωή γειά σου!
ΔιαγραφήΛυπάμαι πολύ που σε απογοήτευσε το συγκεκριμένο παντεσπάνι! Ακολούθησες όλα τα βήματα;
Χρησιμοποιήσες όλα τα σωστά υλικά {αλεύρι ζαχαροπλαστικής και 2 φορές κοσκινισμένο};
Όσο για το γάλα έχεις απόλυτο δίκιο και το διόρθωσα!
Τώρα τι άλλο μπορεί να πήγε λάθος δεν μπορώ να γνωρίζω!
Ειλικρινά σκοπός μου δεν είναι να ταλαιπωρώ καμία αθώα νοικοκυρά, ίσα ίσα που μου δίνει μεγάλη χαρά να σας γλυκαίνω χωρίς να σας κουράζω παραπάνω από όσο πρέπει!
Και ελπίζω να εξακολουθείς να με εμπιστεύεσαι γιατί ποιός ο λόγος να συνεχίσω να κάνω αναρτήσεις αν δεν έχω εσάς δίπλα μου;!
Φιλικά
Στέλλα
Απίστευτα γρήγορη και σωστή η ανταπόκριση σου! Έκανα όλα τα βήματα όπως τα περιέγραψες και υπέθεσα σωστά πότε μπαίνει και το γάλα...έβαλα ακόμα και την βρεγμένη πετσέτα....tip το οποίο με εντυπωσίασε! Σε μια εβδομάδα θα ξαναεπιχειρήσω να κάνω μια τούρτα με μια παλιά συνταγή, αν πετύχει και θέλεις...μπορώ να σου στείλω τη συνταγή! Ελπίζω να εκτίμησες την ειλικρίνιά μου και να μην σε αποπήρα...
ΔιαγραφήΘα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πεις να το παντεσπάνι θελει σιρόπι ή ειναι αρκετά μαλακό σαν κεικ? Θα ήθελα να το δοκιμάσω! Ευχαριστώ και μπράβο σου για τις δημιουργίες σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα missjoanna,
Διαγραφήγενικά τα κέικ-παντεσπάνια μου δεν τα σιροπιάζω.
Το συγκεκριμένο δεν είναι πολύ αφράτο παρά στιβαρό, όπως δηλαδή πρέπει να είναι ένα παντεσπάνι που προορίζεται να καλυφθεί με ζαχαρόπαστα {για αυτό προσδιορίζω και στον τίτλο, Παντεσπάνι για Τούρτα με Ζαχαρόπαστα}. Είναι όμως πολύ νόστιμο και διασκεδαστικό σαν εκτέλεση!
Δοκίμασε και αυτό αν θες, προσαρμόζοντας την αναλογία των υλικών στις απαιτήσεις σου..Κέικ Βουτύρου http://stellamark.blogspot.gr/2015/09/victoria-sponge-mini-cakes.html, είναι εξαιρετικό για ζαχαρόπαστα και όχι μόνο!
Καλησπερα Στελλα! Βρεθηκα κ εγω να χαζευω τις ομορφες δημιουργιες σου κ πραγματικα ξετρελαθηκα. Ψαχνω ιδεες κ συμβουλες για να τολμησω να φτιαξω με τα χερακια μου μια τουρτα για τα γενεθλια του μικρου μου μπομπιρα. Εδω βρηκα πολλες χρησιμες οδηγιες κ θα επιχειρησω να κανω τη δικη σου συνταγη. Δυο ερωτησεις μονο θελω να σου κανω. 1) τι μεγεθος τουρτα βγαινει με αυτες τις ποσοτητες των υλικων κ 2) οταν λες βαζουμε μια βρεγμενη πετσετα περιμετρικα τι εννοεις; Δεν μπορεσα να το καταλαβω. Απεξω απο τη φορμα ή απο πανω; Ισως ειναι χαζη η ερωτηση αλλα δεν το εχω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣευχαριστω εκ των προτερων
Μαρια
Γεια σου Μαρία,
Διαγραφήη συγκεκριμένη δόση είναι για ταψάκι 15cm οπότε η τούρτα σου, αν κόψεις το παντεσπάνι στα δυο και γεμίσεις μια στρώση με κρέμα, θα είναι αρκετή για 12-15 άτομα, μεγάλα κομμάτια.
Η βρεγμένη πετσέτα θα τυλίγει το ταψάκι γύρω-γύρω, τα πλαινά του δηλαδή.
Ελπίζω να βοήθησα..καλή επιτυχία και να τον χάιρεσαι!
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Σήμερα θα δοκιμασω και γω να κάνω τη συνταγή με το παντεσπανι για την τούρτα γενεθλίων της μικρής μου! Εύχομαι να τα καταφέρω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!
ΔιαγραφήΘα περιμένω εντυπώσεις!
Γεια σου Στέλλα μου ! Ήθελα να σε ρωτήσω 1) υπάρχει κάποια συνταγή που να λες τις δόσεις και τα υλικά για διώροφη τούρτα
ΑπάντησηΔιαγραφή(Δηλαδή να λες τι ποσότητες θέλει ο πρωτος όροφος και τι ποσότητες ο δεύτερος)
Και 2) αν θελουμε το παντεσπάνι μας να είναι χρωματιστό απλά βάζουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής το μείγμα αυτής της συνταγής;