Το είδες αυτό το πιάτο; Το έφαγα ό λ ο μόνη μου {και δεν ήταν μικρή μερίδα, ούτε καν κανονική!}!
Πρόσθεσα και λίγο επιπλέον κιμά μετά τη φωτογράφιση..σσσσσ στα κιλάκια που θέλω να χάσω..
Τι λέω όμως;! Θα υποθέσω πως δεν είστε πολλοί εκεί έξω που δεν ορέγεστε μια λαχταριστή, ζουμερή, όλο γεύση και ουσία μακαρονάδα..αλλά με κιμά!
Μπορεί να κάνω και λάθος! Αν δοκιμάσεις όμως αυτόν τον κιμά στα μακαρονάκια σου είμαι σίγουρη πως θα αλλάξεις γνώμη διαπαντός..
Υλικά
Εκτέλεση
Πρόσθεσα και λίγο επιπλέον κιμά μετά τη φωτογράφιση..σσσσσ στα κιλάκια που θέλω να χάσω..
Τι λέω όμως;! Θα υποθέσω πως δεν είστε πολλοί εκεί έξω που δεν ορέγεστε μια λαχταριστή, ζουμερή, όλο γεύση και ουσία μακαρονάδα..αλλά με κιμά!
Μπορεί να κάνω και λάθος! Αν δοκιμάσεις όμως αυτόν τον κιμά στα μακαρονάκια σου είμαι σίγουρη πως θα αλλάξεις γνώμη διαπαντός..
Υλικά
- 1 πακέτο spaghetti no5 {ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάς}
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο με λίγο λιπάκι {μια φορά περασμένο}
- 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 1 μικρό δαφνόφυλλο {προαιρετικό}
- 1 κ.γ. ρίγανη
- μια χουφτίτσα μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένο κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας
Εκτέλεση
- Βράζω τα μακαρόνια όπως μας αρέσουν να τα τρώμε, ούτε να κρατάνε στο δόντι {al dente} αλλά ούτε και λασπωμένα, κάτι στο ενδιάμεσο δηλαδή {μπορείς να τα ετοιμάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευσία}. Σουρώνω, λαδώνω. Έτοιμα!
- Κιμάς: ψιλοκόβω ή περνάω από το ρεντέ το κρεμμύδι. Ανάβω το μάτι στο 9 και ρίχνω το κρεμμύδι στο κατσαρολάκι μου {18cm} με λίγο νερό και το αχνίζω να φύγει η αψάδα. Όταν σωθεί το νερό προσθέτω το λάδι, φέρνω μια γύρα και βάζω το σκόρδο, επίσης ψιλοκομμένο. Τσιγαρίζω για 1' με 2' και προσθέτω τον κιμά.
- Τον κιμά τον πατάω με ένα πιρούνι να τον ΄διαλύσω' και τον 'λιανίσω'! Θα αλλάξει χρώμα, θα βγάλει τα υγρά του και εμείς θα περιμένουμε να σωθούν, ανακατεύοντας που και που. Αυτό μπορεί να πάρει και ένα 5λεπτο. Όταν μείνει στεγνός ο κιμάς, χαμηλώνω τη φωτιά στο 7 και τον σιγοτσιγαρίζω για 3'-4'. Αλατίζω ελαφρά. Δεν ξεχνάω να ανακατεύω.
- Στο μεταξύ τρίβω και τις ντομάτες μου και λίγο πριν τις προσθέσω στον κιμά, βάζω τον πελτέ στο κιμά και τα φέρνω μαζί μια δυο 'σβούρες'. Χύνω τις τριμμένες ντομάτες και προσθέτω τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Το δαφνόφυλλο δεν το αφήνω μέχρι τέλους..μετά από 1-2 βράσεις το αφαιρώ..ίσα για τη μυρωδιά δηλαδή.
- Σκεπάζω και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 15'. Περιστασιακά ανακατεύω γιατί ο κιμάς έχει την τάση να κάθεται στον πάτο και πάνω να μένει η σάλτσα, οπότε καλό είναι να έχουμε το νου μας μην 'αρπάξει' ο κιμάς.
- Μετά το πέρας του χρόνου δυναμώνω τη φωτιά μου στο 9, αφαιρώ το καπάκι, σκεπάζω με μια σήτα {πιτσιλάει πολύ..προσοχή!} και βράζω σε έντονη φωτιά για 1' με 2' για να χυλώσει η σαλτσούλα μου {αν δεν είναι ήδη χυλωμένη} και να έχω έτσι έναν ζουμερό, σαλτσένιο, γευστικό και θελκτικό κιμά {όλα αυτά μαζί, σλουρπ!}.
- Τραβάω από τη φωτιά και αφήνω να 'σταθεί' λίγο {που λέει ο λόγος}. Σερβίρω..μια πρόταση σερβιρίσματος..μακαρόνια, κεφαλοτύρι...
κιμάς..και ξανά κεφαλοτύρι..
ανακατεύω και...
η απόλαυση στον υπερμεγέθη βαθμό..
Καλή μας Όρεξη!
Αν περισσέψει κιμάς {δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα} μπορούμε να τον ανακυκλώσουμε φτιάχνοντας Πιτσούλες με Κιμά!
Υπέροχο Στέλλα μου! Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, Μαρία μου..λατρεία σκέτη!!
Διαγραφήτι καλυτερο φαγητο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ!!!
Διαγραφή;-)
Πλάκα μας κάνεις τώρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι θα κάτσω να μετρήσω τα κιλά βρε Στελλίτσα μου, όταν "μοστράρει" εμπρός μου ένα τέτοιο πιάτο, και μάλιστα με εξαιρετικό κεφαλοτύρι.
Σίγα μεν δεν κόλλαγα, εγώ στον τυρί ...και κοίταζα μόνον τον κιμά...
Φιλιά σας και πολλούς χαιρετισμούς στα καμάρια σου.
Πηνελόπη μου, μπροστά σ'αυτό το φαγητό δεν υπολογίζω τίποτα..ποιά κιλά;;
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά και σε σας, μικρούς και μεγάλους!!
Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, Στέλλα μου! Και το τριμμένο τυράκι να είναι μπόλικο από πάνω!!! Σκέτη απόλαυση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Μακαρονάκια με μπολικο τυράκι και κιμαδακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩρε μανα μουυυυυυυυυυυυυυυ
Καλό μας ξημέρωμα :)
Φιλιά
Τέλειο μαμαδίστικο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ φαίνεται ο δικό σου κιμάς Στέλλα!!!
Κι εγώ τόσο κι άλλο τόσο θα έτρωγα.
αχ βρε στελλιτσα μου τι μας κανεις.ειμαστε που ειμαστε σε διατροφη αντε να βλεπουμε και τετοιες αναρτησεις και μαλιστα με νουμερο 5 μακαρονια.και δεν ειμαι και φαν των μακαρονιων αλλα αυτο το νουμερο το τιμω ιδιαιτερως.πολλα φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πρώτο φαγητό που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα μακαρόνια!Το λατρεύω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τέλειο φαγητό Στέλλα μου. Τα παιδιά μου και κάθε μέρα να το έχουν οχι δεν λενε. Και ποιος μπορεί να μπει δηλαδή.... πολύ ωραίος ο κιμάς σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ βάζω το τυρί και μετά τον κιμά.
(έχουμε τις ίδιες κατσαρόλες : ) )
Φιλιά