Θα χρειαστούμε ζαχαρόπαστα, βάση, πλάστη και νισεστέ.
Οι βάσεις που χρησιμοποιώ είναι συνήθως από κόντρα πλακέ και τις προμηθεύομαι από κατάστημα που πουλάει ανάλογα υλικά. Το πάχος τους το προτιμώ λίγο μικρότερο από αυτό της φωτογραφίας, και αυτό γιατί βρίσκω ευκολότερα κορδέλες με μικρή διάμετρο. Τις κορδέλες τις εφαρμόζω με κόλλα σιλικόνης.
Γιατί βάσεις από κόντρα πλακέ και όχι τις άλλες που είναι από μαλακό υλικό και έχουν ήδη την ασημένια επένδυση πάνω τους;
Επειδή με τις ξύλινες βάσεις έχω τη δυνατότητα να επιλέγω τη διάμετρο και το σχήμα που ταιριάζει ανάλογα με την τούρτα που φτιάχνω και επειδή μπορώ να τις έχω ανά πάσα στιγμή.
Εσείς βέβαια μπορείτε να διαλέξετε ότι ας βολεύει και σας συμφέρει..
Τα βήματα είναι τα εξής:
- συγκεντρώνουμε τα υλικά μας
- ανοίγουμε {όχι πολύ λεπτό φύλλο} τη ζαχαρόπαστα με τον πλάστη
- την εφαρμόζουμε πάνω στη βάση {χωρίς νερό}
- λειαίνουμε την επιφάνεια με την παλάμης μας χωρίς να ασκούμε πίεση
- 'οριοθετούμε' την περιφέρεια με τα δάχτυλά μας
- κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ακουμπώντας τη λεπίδα ακριβώς στην άκρη της βάσης
- ανασηκώνουμε προσεκτικά τις άκρες της ζαχαρόπαστας και 'ταμπονάρουμε' με νερό για να σταθεροποιηθεί
- αφήνουμε τη ζαχαρόπαστα να στεγνώσει
Έτοιμη η επενδυμένη με ζαχαρόπαστα βάση..
πάνω στην οποία ακούμπησε αυτή η τούρτα με ζαχαρόπαστα 'Παλιομοδίτικο Καπελίνο'.
Καλές Ζαχαροδημιουργίες!
Yperoxo Stella! <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ, Αλίκη μου!!
ΔιαγραφήΤέλειο και τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική, σε ευχαριστώ ;-) !!
Διαγραφή