15 Απρ 2015

Κοφτό Μακαρονάκι με Σάλτσα Ελιάς

Αυτή είναι μια ελαφριά και νόστιμη σάλτσα που φτιάχνω για τα αγαπημένα μας μακαρόνια.
Ελίτσες, βασιλικός, σκόρδο..συστατικά σίγουρης επιτυχίας!! 
Το αποτέλεσμα..μη μου πεις πως δεν θέλεις να τα καταβροχθίσεις;



           Υλικά
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
          σάλτσα ελιάς
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο 
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1+1/2 κ.σ. κάππαρη
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • 1 κούπα ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι

          Εκτέλεση
  1. Σάλτσα Ελιάς: σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2' με 3'. 
  1. Σειρά έχει η κάππαρη την οποία ψιλοκόβουμε επίσης και την προσθέτουμε στα σκόρδα. 
  1. Έπειτα βάζουμε τον βασιλικό και τις ελιές {υπάρχουν και έτοιμες ψιλοκομμένες}. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για 1' με 2' και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. 
  1. Βράζουμε για 10' σε μέτρια φωτιά με το καπάκι σκεπασμένο. Σβήνουμε το μάτι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κατσαρολάκι πάνω στη θερμότητα του ματιού να διατηρείται ζεστή η σάλτσα.
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια, κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό και στραγγίζουμε. 
  1. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια και προσθέτουμε το νερό.
  1. Σερβίρουμε ζεστά ζεστά {και κρύα είναι υπέροχα}.   

                        Καλή μας Όρεξη!

4 σχόλια:

  1. καλημερα στελλα χριστός ανέστη1!!! τι ωραια ιδεα για το μακαρονάκι!!! δεν το εχω δοκιμάσει με ελιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται μια πολύ νόστιμη σαλτσούλα, Αναστασία!
      Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα και χρόνια πολλά Στέλλα μου! Πολύ μου αρέσει το φαγητό σου σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από τόσα κρέατα νομίζω πως θα τρώμε veggie για λίγο καιρό, Μαρία μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!