Αυτή είναι μια ελαφριά και νόστιμη σάλτσα που φτιάχνω για τα αγαπημένα μας μακαρόνια.
Ελίτσες, βασιλικός, σκόρδο..συστατικά σίγουρης επιτυχίας!!
Το αποτέλεσμα..μη μου πεις πως δεν θέλεις να τα καταβροχθίσεις;
Υλικά
σάλτσα ελιάς
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1+1/2 κ.σ. κάππαρη
- 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
- 1 κούπα ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
- 500 γρ. χυμό ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σάλτσα Ελιάς: σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2' με 3'.
- Σειρά έχει η κάππαρη την οποία ψιλοκόβουμε επίσης και την προσθέτουμε στα σκόρδα.
- Έπειτα βάζουμε τον βασιλικό και τις ελιές {υπάρχουν και έτοιμες ψιλοκομμένες}. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για 1' με 2' και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
- Βράζουμε για 10' σε μέτρια φωτιά με το καπάκι σκεπασμένο. Σβήνουμε το μάτι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κατσαρολάκι πάνω στη θερμότητα του ματιού να διατηρείται ζεστή η σάλτσα.
- Βράζουμε τα μακαρόνια, κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό και στραγγίζουμε.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια και προσθέτουμε το νερό.
- Σερβίρουμε ζεστά ζεστά {και κρύα είναι υπέροχα}.
καλημερα στελλα χριστός ανέστη1!!! τι ωραια ιδεα για το μακαρονάκι!!! δεν το εχω δοκιμάσει με ελιες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓίνεται μια πολύ νόστιμη σαλτσούλα, Αναστασία!
ΔιαγραφήΤη συστήνω ανεπιφύλακτα!
Καλημέρα και χρόνια πολλά Στέλλα μου! Πολύ μου αρέσει το φαγητό σου σήμερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά από τόσα κρέατα νομίζω πως θα τρώμε veggie για λίγο καιρό, Μαρία μου!
ΔιαγραφήΦιλιά!