28 Νοε 2011

Τυροπιτάκια της κ.Κούλας

Stella's Κουζινομπερδέματα
Long time, no see. Τελοσπάντων, επανέρχομαι με μια πολύ νόστιμη συνταγή της αγαπημένης μου κ.  Κούλας. Τα τυροπιτάκια αυτά είναι τέλεια για όλες τις ώρες και είναι και πανεύκολα. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.
Stella's Κουζινομπερδέματα
                                    

           Υλικά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδίτσα
  • 1 κεσεδάκι τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 200 γρ. τυρί φέτα                   
          Εκτέλεση                                                            
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 c. Κόβουμε το τυρί σε λεπτές ράβδους, όσο δηλαδή ένα σπιρτόκουτο στη μέση του περίπου. Στρώνουμε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου. 
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το κεφαλοτύρι, το σπορέλαιο και το αλεύρι. ΄Οπως θα καταλάβατε όλα τα υλικά έχουν τον ίδιο δοσομετρητή, το κεσεδάκι, οπότε δεν λερώνουμε πολλά σκεύη. Καλό, έ ; 
  3. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  4. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες, στο μέγεθος καρυδιού. Εμένα βγήκαν 16 κομμάτια. Πατάμε στην παλάμη μας το μπαλάκι να ανοίξει σε σχήμα πιτούλας, βάζουμε το τυράκι στη μέση τσιμπώντας τη ζύμη για να κλείσει και τη ρολάρουμε απαλά ανάμεσα στα χέρια μας σχηματίζοντας μια μπαλίτσα. 
  5. Τα τοποθετούμε στο ταψί μας με 4-5cm απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 20 με 25' μέχρι να χρυσίσουν.
Stella's Κουζινομπερδέματα

Τις τελευταίες φορές που τα φτιάχνω προσθέτω μια τσιμπιά ρίγανη και για ευκολία θρυμματίζω τη φέτα μέσα στη ζύμη, δεν την βάζω δηλαδή στη μέση. Γίνονται εξίσου νόστιμα και πολύ πιο γρήγορα!!    
                   
                       Καλή μας όρεξη!