3 Φεβ 2012

Μπισκοτάκια με Αμύγδαλα και Σοκολάτα

          Σήμερα είναι η ονομαστική γιορτή της δασκάλας των παιδιών μου. Η κ. Μίνα {Ασημίνα} είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και από τις καλύτερες παιδαγωγούς. Επειδή λοιπόν σαν οικογένεια μας αρέσουν οι κατασκευές και γενικώς οτιδήποτε χειροποίητο, σκέφτηκαν τα παιδιά να της προσφέρουν σαν δώρο  τα αγαπημένα τους αμυγδαλωτά μπισκοτάκια και να τα αμπαλάρουν στα κουτάκια που έφτιαξαν μόνα τους {εντάξει, βοήθησε και λίγο η μαμά}. Χρόνια Πολλά κ. Μίνα μας και να είσαι πάντα καλά.

               Υλικά {για 30 περίπου μπισκοτάκια}
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη πολύ ψιλή
  • 1/2 κούπα ακατέργαστη ζάχαρη {raw cane sugar} πολύ ψιλή
  • 2 αβγά 
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. κουβερτούρα 
  • 100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα και καβουρντισμένα
               Εκτέλεση
  1. Καταρχήν συγκεντρώνουμε και προετοιμάζουμε τα υλικά μας. Βγάζουμε το βούτυρο και τα αβγά από το ψυγείο 30΄πριν, για να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Τις ζάχαρες για να γίνει ο κόκκος τους πολύ ψιλός τις βάζουμε στο μούλτι {όχι σε αυτόν που χρησιμοποιούμε για τα κρεμμύδια, αν δεν έχουμε δεύτερο γεμίζουμε το δοχείο του μούλτι με βραστό νερό και ξύδι, αφήνουμε λίγο και ξεπλένουμε με σαπουνάδα για να φύγει η όποια μυρωδιά} και τις φέρνουμε σβούρα 5-6 φορές, προσοχή μην τις κάνουμε άχνη.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. 
  4. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα {εγώ προσωπικά τη βάζω σε σακούλα κατάψυξης και της δίνω και καταλαβαίνει με τον μπαλτά. Θρυμματίζεται αρκετά όμως έτσι}. 
  5. Τέλος τα αμύγδαλα τα βάζουμε και αυτά στο μούλτι ή αγοράζουμε έτοιμα αλεσμένα, τα ρίχνουμε σε αντικολλητικά τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία καβουρντίζουμε για ~5'.
  6. Επί του πρακτέου. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες να ενσωματωθούν και να αφρατέψει το μείγμα ~5΄.
  7. Προσθέτουμε τα αβγά 1 τη φορά και μετά από κάθε προσθήκη χτυπάμε πολύ καλά.
  8. Σειρά έχει το μείγμα με το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε σταδιακά και ίσα να ενσωματωθεί.
  9. Τέλος βάζουμε την κουβερτούρα, ανακατεύουμε απαλά και μετά τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πάλι απαλά. 
  10. Το υλικό το βάζουμε σε πλαστική διαφάνεια, του δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμου με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τυλίγουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  11. Λίγο πριν το βγάλουμε το υλικό μας από το ψυγείο προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190c και στρώνουμε 2 μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα .
  12. Για να σχηματίσουμε τα μπισκότα μας παίρνουμε λίγο από το υλικό, όσο περίπου ένα μεγάλο καρύδι, δίνουμε σχήμα σφαιρικό και δεν τα πλαταίνουμε. Σε κάθε περίπτωση κρατάμε το υλικό μας εντός ψυγείου.
  13. Τοποθετούμε σε μια απόσταση 4-5cm μεταξύ τους  γιατί απλώνουν.
  14. Ψήνουμε για 15' και αφήνουμε να κρυώσουν.
                    Καλή μας όρεξη.
Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φουντούκια.

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδώ