4 Δεκ 2011

Πίτσα με Κοτόπουλο

        Ένας ακόμη τρόπος να χρησιμοποιήσουμε το κοτόπουλο που περίσσεψε από κάποιο προηγούμενο γεύμα ή απλά μπορούμε να βράσουμε δύο στηθάκια κοτόπουλου και να έχουμε έτσι μια πιό ελαφριά και υγιεινή παραλλαγή της παραδοσιακής πίτσας.

                 Υλικά   
  •  1 δόση ζύμης για πίτσα {συνταγή εδώ}
  • 2 κούπες κοτόπουλο μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3/4 κ.γ. σκόνη ζωμού κότας
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 200γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 πιπεριά κέρατο 
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 δόση σάλτσα για πίτσα {συνταγή εδώ}       
                 Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200c με αέρα και κάτω αντίσταση.
  2. Σε βαθύ τηγάνι και μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κοτόπουλο με th μαργαρίνη και προσθέτουμε όλα τα προαναφερθέντα υλικά μέχρι και το κύμινο. Τα ανακατεύουμε 2-3 φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε καλά λαδωμένο ταψί, αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για περίπου 5' και κατόπιν χύνουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  4. Πάνω από τη σάλτσα στρώνουμε το κοτόπουλο, μετά το τυρί και τέλος τα μανιτάρια, τα οποία πρώτα έχουμε στραγγίξει, και την πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες.
  5. Ψήνουμε για 25' με 30΄ ή μέχρι η κόρα να έχει πάρει ένα ωραίο καφέ ανοιχτό χρώμα.
                  Καλή μας όρεξη.