26 Φεβ 2013

Αναποδογυρισμένο Μπανανοκέικ {Upside Down BananaCake}

Μπανάνες!! Τις αγαπάμε, τις λατρεύουμε, υπάρχουν πάντα στο σπίτι, τουλάχιστον στο δικό μας!
Έχω φτιάξει διάφορα γλυκίσματα με μπανάνα κατά καιρούς, άλλα νόστιμα, άλλα απλώς καλά και άλλα.. εξαιρετικά {όπως μπανανοκέικ}!! Και αυτό το αναποδογυρισμένο κέικ ανήκει στην τελευταία κατηγορία {σας παρουσιάζω πάντα τα καλύτερα, έτσι;;} του.. πεντανόστιμου! Είναι εύκολο, νόστιμο, πρωτότυπο και εντυπωσιακό!

          Υλικά {για ταψάκι 23cm}

           για το σιρόπι
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 4 μεγάλες ώριμες {όχι μαύρες} μπανάνες
     
           για το κέικ
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 170 γρ. μαργαρίνη
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1/2 κούπα γάλα
          Εκτέλεση
  1. Λαδώνουμε το ταψάκι μας, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180c και φέρνουμε όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Για το σιρόπι: Σε κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά {7 με ανώτερο το 9}, λιώνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν τα υλικά μας σιροπάκι. Κόβουμε σε ροδελίτσες τη μπανάνα. Χύνουμε το σιρόπι στο ταψί μας να καλύψει τον πάτο του και προσθέτουμε τη μπανάνα πάνω στο σιρόπι, αραδιάζοντας τις ροδέλες κυκλικά, αρχίζοντας από την περιφέρεια για να φτάσουμε στο κέντρο. Βάζουμε στην άκρη.
  3. Για το κέικ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το αλάτι και τις βανίλιες. Στο μπολ του μίξερ μας, χτυπάμε τη μαλακωμένη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 2' με 3'. Προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα σε 2 δόσεις αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
  4. Έπειτα, προσεκτικά και κουταλιά κουταλιά προσθέτουμε τη ζύμη στο ταψί με τις μπανάνες.
  5. Ψήνουμε για 50' με 55' ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή αν τρυπήσουμε με αυτή το κέντρο του κέικ.
  6. Αφήνουμε για 30' το γλυκό μέσα στο ταψάκι και πάνω σε σχάρα να σταθεί. Πριν το αναποδογυρίσουμε περνάμε περιμετρικά με ένα μαχαίρι να ξεκολλήσουμε τις άκρες από το ταψάκι μας.
  7. Αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα και είναι έτοιμο.. για φάγωμα.
       Καλή μας όρεξη
    Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη και αρκετά τροποποιημένη από εδώ