14 Οκτ 2011

Γλυκές ή Αλμυρές Κρεπούλες

      Αγαπημένη και εύκολη λύση για το πρωινό ή απογευματινό γεύμα. Μπορεί να είναι η βάση για αλμυρές ή γλυκές δημιουργίες. Εμείς τις προτιμούμε με μερεντούλα. ΑΝ περισσέψουν τις φυλάμε στο ψυγείο για 1 με 2 μέρες ή τις χρησιμοποιούμε για να ετοιμάσουμε το μεσημεριανό της επομένης γεμίζοντας αυτές αντί για κανελόνια. Συνταγή πασπαρτού δηλαδή.
                  Υλικά
  • 2 κούπες χλιαρό γάλα
  • 2 κουτ. της σούπας σπορέλαιο
  • 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις   
  • 2 αβγά                                                                                                                                        Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε το γάλα  σε πυράντοχο μπολ και το ζεσταίνουμε στο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη,το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Ανακατεύουμε και τα αβγά και έχουμε ένα χυλό προς το πολύ ρευστό.
  4. Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι μας σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ, χωρίς να το λαδώσουμε {προσωπικά χρησιμοποιώ το μικρό τηγάνι των 16cm, μας αρέσουν οι μικρούλες κρέπες αλλά αυτό είναι θέμα γούστου}.
  5. Το πάχος τις κρέπας εξαρτάται από το πόσο υλικό θα βάλουμε στην κουτάλα μας. Για το μικρό τηγάνι θεωρώ ότι η μισή δόση της κουτάλας πως είναι αρκετή. Γιατί δεν την θέλουμε ούτε παχιά αλλά ούτε και λεπτή. Αλλά και πάλι είναι θέμα γούστου.
  6. Αφού ρίξουμε το μείγμα στο τηγάνι, περιμένουμε μέχρι να εμφανιστούν σε όλη την επιφάνεια τρυπίτσες και μετά γυρίζουμε  από την άλλη μέχρι να ροδίσει και αυτήν η πλευρά. Η όλη διαδικασία διαρκεί πολύ λίγο για αυτό χρειάζεται προσοχή. Βγαίνουν γύρω στις 12 μικρές κρεπούλες.  
          Καλή μας όρεξη.