14 Ιουλ 2014

Σαλάτα με Παντζάρια Ψητά

Ο συνηθέστερος τρόπος μαγειρέματος του παντζαριού είναι το βράσιμο. Αυτόν τουλάχιστον γνώριζα και ακολουθούσα κι εγώ όοοοταν έκανα παντζάρια σαλάτα.
Και λέω όοοοοταν γιατί δεν είναι από τα λαχανικά που βρίσκονται συχνά στο τραπέζι μας.. κακώς.. πολύ κακώς!
Για αυτό και όταν τα παρουσίασα στα παιδιά μου μόνο ο μικρός μου δέχτηκε να τα ακουμπήσει και μόνο με την άκρη της γλώσσας του και αυτομάτως απομακρύνθηκε. Η δε μικρή μου, ούτε βλέφαρο δεν τους έριξε.
Αναλύσαμε και τις ευεργετικές ιδιότητές του με γκουγκλοβοήθεια {τους ανέφερα και αυτήν την ιδιαίτερη και 'μαγική' ικανότητα του παντζαριού, αυτήν που την ανακαλύπτεις σε μια προσωπική στιγμή και νομίζεις πως κάτι έχεις πάθει και είσαι ετοιμοθάνατη}, αλλά τίποτα..ήταν ανένδοτοι!
Δεν θα το βάλω κάτω.. θα σας τα φτιάχνω μικρά μου πλασματάκια μέχρι να βαρεθείτε να τα βλέπετε και να βλέπετε κι εμένα να τα τρώω.
Πού θα μου πάτε...!


Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα πλυμένα μας παντζάρια.

Τυλίγουμε κάθε παντζάρι σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για περίπου μια ώρα {ο χρόνος ψησίματος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των παντζαριών και καλό είναι να είναι ισομεγέθη ούτως ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο}. Για να διαπιστώσουμε εάν είναι έτοιμα τρυπάμε με ένα πιρουνάκι τη σάρκα. Αν φτάνει μέχρι τη μέση του βολβού είναι έτοιμα {δεν θέλουμε να κόβονται στη μέση γιατί τότε θα μιλάμε για πουρέ παντζαριού.. χμμμμ.. να μια καλή ιδέα!}.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο {μην καούμε} ξετυλίγουμε και ξεφλουδίζουμε.


Κόβουμε, ραντίζουμε με λίγο αλατάκι και ελαιόλαδο, προσθέτουμε και 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες {ή όσες θέλουμε} και είναι έτοιμη η σαλάτα μας με τα Ψημένα Παντζάρια.
      
                     Καλή μας Όρεξη

Δοκιμάστε και τις Ψητές Πιπεριές,οι οποίες γίνονται μια εξίσου πεντανόστιμη σαλάτα!

Ο τρόπος όπως και τα βιολογικά αυτά πεντανόστιμα παντζάρια ήταν μια ευγενική χορηγία της μαμάς Εύης!