23 Ιαν 2015

Πώς να φτιάξετε ένα cupcake Explosion ή cupcake..Έκπληξη!-How to Make an Exploding Cupcake!


Αυτό το cupcake είναι πολύ χαριτωμένο, δεν νομίζεις;
Η τεχνοτροπία είναι σχετικά εύκολη και με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και τις ανάλογες τούρτες..τούρτες Έκπληξη!




Χρειαζόμαστε: ένα νόστιμο cupcake καλυμμένο με βουτυρόκρεμα, ζαχαρόπαστα σε δυο χρώματα, δυο στρόγγυλα κουπατ σε διαφορετικά μεγέθη, ένα κομματάκι λαδόκολλα στο μέγεθος του μικρότερου κουπατ, κοπίδι, πλάστη και επιφάνεια εργασίας.


Ανοίγουμε τη λευκή ζαχαρόπαστα {αυτήν προτίμησα για βάση} κόβουμε με το μικρότερο κουπατ και τοποθετούμε στο κέντρο του βουτυροκρεμένιου cupcake. Από πάνω βάζουμε το στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας και αυτό για να μην κολλήσει η μια επιφάνεια ζαχαρόπαστας στην άλλη {το μυστικό}.
Έπειτα ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα για να καλύψουμε το cupcake και την τοποθετούμε με σχετική προσοχή πάνω του για να μην μετακινηθεί το κομματάκι της λαδόκολλας.



Στο σημείο που υπάρχει το κομμάτι της ζαχαρόπαστας με τη λαδόκολλα σχηματίζεται ένα μικρό υπερυψωματάκι και εκεί είναι που θα κόψουμε με το λεπίδι μας τραβώντας διαγώνιες γραμμές {φαντάσου, όπως κόβουμε την πίτσα}.
Ανασηκωνούμε τα τριγωνάκια που σχηματίστηκαν προσεκτικά με τη βοήθεια του λεπιδιού και πάλι προσεκτικά αφαιρούμε {δεν ξεχνάμε} το κομματάκι της λαδόκολλας.



Και είναι έτοιμο για να το στολίσουμε όπως θέλουμε.


Εγώ πρόσθεσα στο κέντρο λίγη πράσινη τρούφα και μια καρδούλα πάνω σε οδοντογλυφίδα. Στόλισα γύρω γύρω με δυο κορδόνια που ρολλάρισα μεταξύ τους σε διαφορετικό χρώμα.  



Είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστείς φτιάχνοντάς τα!



Και η εφαρμογή αυτού του τρόπου αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα..



           Καλές Ζαχαροδημιουργίες!