5 Ιουν 2012

Τορτελίνι

       Όχι όμως ότι κι ότι τορτελίνια, αλλά από αυτά που τρώει η μάνα και των παιδιών της δεν δίνει, ασχέτως αν τα παιδάκια αυτά ούτε καν καταδέχτηκαν να φάνε έστω και μια μπουκίτσα, έτσι.. για δοκιμή. Ενώ λατρεύουν τα μακαρόνια, αυτά τα γεμιστά ή και κάτι άλλα με λίγο περίεγο σχήμα, τα σνομπάρουνε. Καλύτερα, να τα φάω όλα εγώ και εσείς να μείνεται νηστικά να μάθετε. Ορίστε μας!

         Υλικά
  • 1 πακέτο τορτελίνια με κρέας
  • 1 κ.σ. βιτάμ
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2-3 φέτες γαλοπούλα
  • 1 κρέμα γάλακτος με 1 1/5% λιπαρά
  • 2-3 κ.σ. τυρί κρέμα
  • μαϊντανό
  • αλάτι
        Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα τορτελίνια για 8' με 10'. Από το νερό που τα βράσαμε κρατάμε 1 κούπα που θα χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα μας. Σουρώνουμε.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε τη γαλοπούλα την οποία έχουμε ψιλοκόψει.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα τυριού, το σκόρδο και το μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει η σαλτσούλα μας μια με δυο βράσεις. Αλατίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε. Αν δούμε πως η σάλτσα είναι λίγο σφιχτή, προσθέτουμε λίγο κάθε φορά από το νερό που κρατήσαμε μέχρι να πάρουμε μια ρευστή σάλτσα που 'αγκαλιάζει' και γλασάρει τα τορτελίνια. Σερβίρουμε ζεστά.
            Καλή μας όρεξη.

            Η συνταγή είναι παρμένη από το greekmasa και προσαρμοσμένη στα γούστα μου.

       Και φυσικά, τα παιδιά μου {δεν} έμειναν νηστικά. Απλά φάγανε τα περισσεύματα της προηγούμενης!!