23 Οκτ 2014

Τούρτα Σοκολάτας + Αποτελέσματα Κλήρωσης

Η τούρτα αυτή είναι υπέροχη, τόσο γευστικά όσο και οπτικά!
Και εκτός αυτών είναι και νηστίσιμη {στο παντεσπάνι αναφέρομαι γιατί το γαρνίρισμα δεν είναι}!
Και πανεύκολη!
Και οικονομική! Τί άλλο να ζητήσει το γλυκό μας δοντάκι;;
Στα μέρη μας είναι γνωστό πλέον σαν Το Γλυκό της Κρίσης, έξω σαν wacky cake!
Φτιάξτε την 'τρελή' σας σοκολατένια τούρτα και θα τους ξε τρελάνετε αλλά και θα ξε τρελαθείτε!


          Υλικά
  • 360 γρ. ή 2+3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. ή 3 κούπες+2 κ.σ. ζάχαρη 
  • 45 γρ. ή 3 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ.  αλάτι
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 158 ml ή 2/3 της κούπας σπορέλαιο
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 473 ml ή 2 κούπες βραστό νερό
         για τη γέμιση και την επικάλυψη
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 200 γρ. μαλακό τυρί {philadelphia}
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 παστέλι αμυγδάλου
  • φουντούκια με επικάλυψη σοκολάτας
         
         Εκτέλεση
Για τη συγκεκριμένη τούρτα χρησιμοποίησα 3 ταψάκια αλουμινίου μιας χρήσης των 18cm τα οποία βουτύρωσα και έστρωσα με λαδόκολλα.

         παντεσπάνι
  1. Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, τη σόδα και τις βανίλιες. Ανακατεύω.
  2. Προσθέτω το λάδι, το ξύδι και τέλος το βραστό νερό και ανακατεύω καλά αλλά όχι πολύ, ίσα να υγρανθεί όλο το στερεό μείγμα.
  3. Ζυγίζω {γνωρίζοντας από πριν το βάρος του μπολ μου για να αφαιρέσω από το καθαρό βάρος του μείγματος} και μοιράζω σε ίσα μέρη στα τρία ταψάκια μου.
  4. Ψήνω όλα μαζί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 25' με 30'. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν τα πλαϊνά του κέικ έχουν ξεκολλήσει από το ταψάκι αλλά και όταν το κέντρο είναι ψημένο τρυπώντάς το με μια οδοντοφλυφίδα και αυτή βγει καθαρή.
  5. Ακουμπάω τις βάσεις για 5' πάνω σε μια σχάρα να 'ξεθυμάνουν' και μετά τις τυλίγω κατευθείαν σε πλαστική μεμβράνη {τα παντεσπάνια μόνο, όχι και τα ταψάκια...} Τις αφήνω να κρυώσουν μέσα στην πλαστική μεμβράνη {ναι, δες και εδώ } και μετά τις διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσω. Μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Μη φοβηθείτε να το κάνετε..με αυτόν τον τρόπο το παντεσπάνι μας κρατάει όλη την υγρασία του και έτσι δεν χρειάζεται σιρόπιασμα, χωρίς μάλιστα να χάσει τίποτα από τη γεύση και την υφή του.
           κρέμα
  1. Βάζω τα δυο τυριά μαζί στον κάδο του μίξερ κατευθείαν από το ψυγείο και ανακατεύω ίσα να ενσωματωθούν και να διαλυθούν τα σβολάκια.
  2. Προσθέτω την άχνη και ανακατεύω μέχρι και αυτή να γίνει ένα με το υπόλοιπο μείγμα. Θέλω μια κρέμα να στέκεται οπότε προσέχω να μην παραδουλέψω το μείγμα. Και είναι έτοιμη.
  3. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να είμαι έτοιμη να συναρμολογήσω το γλυκό ή χρησιμοποιώ κατευθείαν.
         συναρμολόγηση
Στη βάση για τούρτες ή σε μια πιατέλα ή σε ένα πιάτο {δεν έχει σημασία, ό,τι υπάρχει.. δεν θα αγχωθούμε και για αυτό} βάζουμε το ένα από τα τρία παντεσπάνι μας. Χωρίζουμε με το μάτι και έπειτα με ένα κουτάλι {πόσο δύσκολο να είναι} την κρέμα σε δυο μεγάλες δόσεις και μια μικρότερη {μέσα στο δοχείο αυτό}. Απλώνουμε τη μια από τις δυο μεγάλες δόσεις κρέμας πάνω στο παντεσπάνι να πάει μέχρι τις άκρες. Η κρέμα είναι αρκετά σταθερή και δεν θα απλωθεί μέχρι τις άκρες ακόμα και αν πιέσουμε το παντεσπάνι. Επαναλαμβάνουμε με τον δεύτερο δίσκο. Στον τρίτο και τελευταίο δίσκο και αφού απλώσουμε την κρέμα, πασπαλίζουμε με το χοντροκοπανισμένο παστέλι. Ρίχνουμε και τις σοκολατένιες, φουντουκένιες μπαλίτσες και είμαστε έτοιμοι..είτε να την φάμε είτε να την βάλουμε, σαν εγκρατείς άνθρωποι που είμαστε, στο ψυγείο για να την ευχαριστηθούμε με κανέναν άλλο συνάνθρωπο..Η τούρτα αυτή όσο κάθετε γίνεται πιο νόστιμη {αν προλάβει} και συντηρείται στο ψυγείο, καλυμμένη.  
Αν θέλετε, για τις ημέρες της νηστείας που πλησιάζουν και όχι μόνο, μπορείτε να φτιάξετε το παντεσπάνι σε σκεύος τις επιλογής σας, να το σιροπιάστε με ένα ελαφρύ σιρόπι {ή όχι} και να το σερβίρεται είτε σκέτο, είτε με λιωμένη κουβερτούρα, είτε με μια φυτική σαντυγί. Οι επιλογές βρίσκονται καθαρά στη διάθεση και τη φαντασία μας!

                  Καλή μας Όρεξη


           ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Σας ευχαριστώ ολόθερμα όλους και όλες, όχι μόνο για τη συμμετοχή στην κλήρωση αλλά και για την τιμή που μου κάνετε να με επισκέπτεστε στο διαδικτυακό μου σπίτι..

 And the winner is...
 Βαρβάρα Χαλικιά
 bxalikia@yahoo.gr
  Συγχαρητήρια!


 Τα δωράκια είναι τα εξής, μαζί με μια δόση δικής μου ζαχαρόπαστας:



Τα ανώνυμα σχόλια δεν τα συμπεριέλαβα στην κλήρωση για προφανείς λόγους.

                     Με πολλή αγάπη
         
                            Στέλλα