9 Σεπ 2012

Ψητές Πιπεριές


  Μάλιστα!! Μετά από σχεδόν τριών μηνών απουσίας σας παρουσιάζω 'Ψητές Πιπεριές'. Είναι της εποχής, είναι νόστιμες και πολύ πολύ εύκολες να ετοιμαστούν. Για αυτό άλλωστε και επέλεξα να σας τις παρουσιάσω. Μην κουραστώ πολύ και κοψομεσιαστώ!!

        Υλικά
  • πιπεριές κόκκινες ή πράσινες, κέρατο
  • λαδόκολλα
  • ταψί μεγάλο 
      Εκτέλεση
  1. Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ. 
  2. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας{ μη χρειαστεί έπειτα να τρίβουμε!}.
  3. Πλένουμε καλά τις πιπεριές μας και τις αραδιάζουμε τακτικά στο ταψί μας.
  4. Τοποθετούμε το ταψί στο πάνω ράφι του φούρνου μας και ψήνουμε για 10' με 15' από κάθε πλευρά.
  5.  Όταν πλέον ψηθούν τις ρίχνουμε σε μια πλαστική σακκούλα, τις αφήνουμε να 'ιδρώσουν' και να κρυώσουν καλά.  Αν θέλουμε τις βάζουμε στο ψυγείο όπως είναι και ασχολούμαστε μαζί τους όταν έχουμε χρόνο.
  6. Στο ξεφλούδισμα τώρα, καλά θα είναι να είμαστε κοντά στη βρύση και να ξεπλένουμε τα χέρια μας συχνά για να μην μεταφέρονται τα σπόρια από τη μια πιπεριά στην άλλη, μη κοιτάτε τις δικές μου τις 'πολύσπορες'. Ξεφλουδίζουμε πρώτα και μετά αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια. 
  7. Τοποθετούμε τις έτοιμες καθαρισμένες πιπεριές μας σε δοχείο και τις συντηρούμε στο ψυγείο, αν είναι για άμεση κατανάλωση. Διατηρούνται δε και αρκετό διάστημα στο ψυγείο ή μπορούμε να γεμίσουμε πλαστικά σακουλάκια με την ποσότητα που θέλουμε, να βάλουμε στην κατάψυξη  και έτσι να έχουμε το απόθεμά μας για το χειμώνα.

                Καλή μας όρεξη