5 Ιαν 2015

Τάρτα με Κοτόπουλο, Φρέσκα Μανιτάρια και Κόκκινη Πιπεριά Φλωρίνης

Δεν μου αρέσουν οι απολογισμοί..τους αποφεύγω..
Αν πρέπει όμως να γράψω κάτι {και αφού επιμένεις} θα έλεγα πως το '14 ήταν μια αρκετά απαιτητική χρονιά για μένα και αυτό, τώρα που το σκέφτομαι, δεν ήταν κατά ανάγκη αρνητικό!
Απαίτησε να χαλαρώνω χωρίς {πολλές} ενοχές,
να επιβραδύνω λίιιγο τους τρελούς ρυθμούς μου,
να λέω που και που και πιο εύκολα ό χ ι {χρήσιμη λέξη},
να είμαι παρούσα εκεί που πραγματικά με χρειάζονται {αυτό το δουλεύω ακόμα}..
Ελπίζω και εύχομαι και ο νέος χρόνος να είναι εξίσου απαιτητικός και να με μάθει ένα σωρό καινούρια και θαυμαστά πράγματα..με το μαλακό όμως, γιατί έχω ευαίσθητη καρδούλα και θα πάθει!!!
Καλή μας Χρονιά!

          Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • λίγο αλεύρι
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 1/2 κούπες τριμμένα τυριά {γκούντα, γραβιέρα, μοτσαρέλα ή όποιο άλλο τυρί μας αρέσει}


          Εκτέλεση
  1. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ. Με τον πλάστη μας και με λίγο αλεύρι ανοίγουμε λίγο τη σφολιάτα τόσο όσο να χωράει στην ταρτιέρα μας και να καλύπτει τα πλαϊνά τοιχώματά της. Αφαιρούμε τη σφολιάτα που προεξέχει από τα πλαϊνά και τρυπάμε με ένα πιρούνι. 
  2. Ξεπλένουμε και κόβουμε τα στήθη σε μικρές μπουκιές. 
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομματάκια της κότας. 
  4. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να χάσει το ροζ του χρώμα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Αφήνουμε τα μανιτάρια να ιδρώσουν, να βγάλουν τα υγρά τους και εν τέλει να εξατμιστούν {τα υγρά όχι τα μανιτάρια}, αλλά προσοχή μην καούν.
  5. Προσθέτουμε και την πιπεριά και αφήνουμε και αυτήν να σοταριστεί ελαφρά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά.
  8. Με το μείγμα των τυριών περιχύνουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και όλο αυτό το μείγμα το 'τουμπάρουμε' στο ταψάκι με τη σφολιάτα. 
  9. Αλατοπιπερώνουμε την επιφάνεια και φουρνίζουμε.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και στους 180c πάνω κάτω αντίσταση για 35' και άλλα 10' σε αντίσταση μόνο κάτω.
  11. Όταν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ακουμπάμε σε σχάρα και αφήνουμε να χλιαρίνει για περίπου 10' πριν κόψουμε την τάρτα μας.
  12. Τα φρέσκα μανιτάρια είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στη γεύση, γνώμη μου είναι να τα προτιμήσετε..κυκλοφορούν και έτοιμα κομμένα {μην παρα κουραζόμαστε}.
  13. Εξίσου νόστιμη γίνεται και με περισσεύματα κοτόπουλου ή γαλοπούλας.
                             
                  Καλή μας όρεξη!