19 Ιουν 2012

Σπανακόπιτα

     Αυτό το καθημερινό πια 'τί να μαγειρέψω;' με γονατίζει. Ξέρω, ξέρω!! Υπάρχουν άπειρες και πεντανόστιμες συνταγές που κυκλοφορούν. Αλλά μια που λέω  'αυτό θα μαγειρέψω', μια που λείπει κάποιο από τα υλικά. Αυτό τα διάστημα δεν είμαι και πολύ της οργάνωσης ούτε και των προγραμμάτων. Βλέπω πιάτα έτοιμα και σκέφτομαι ' να, αυτό για το Ζήση, μια μεριδούλα από εκείνο για την Ειρήνη, αυτό εδώ θέλω για μένα, εκείνο είναι τέλειο για τον Χρήστο, μια σαλατούλα από δω, ένα γλυκάκι από κει, έτοιμο το μεσημεριανό μας!!!'. Και εκεί ξυπνάω και ανασκουμπώνομαι. Το κακό είναι πως δεν συμβιβάζομαι-ονται με τα προμαγειρεμένα φαγητά ή τα έτοιμα, να τους τα σερβίριζα και να βολευόμασταν. Πρέπει να υπάρχει φρέσκομαγειρεμένο φαγάκι σχεδόν καθημερινά στο τραπέζι γιατί αλλιώς θα με φάνε εμένα.. ζωντανή. Εμπρός λοιπόν περιφερόμενο σαρκίο μου, δείξε τι αξίζεις {κάποιος να με βοηθήσει να σηκωθώ;;!!}.

           Υλικά
         για το σπιτικό φύλλο εδώ

         για τη γέμιση {ταψί 34 cm}
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 300 γρ. φέτα 
  • 4 αβγά
  • 1 γιαούρτι αγελάδας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
        Εκτέλεση
  1. Σπιτικό φύλλο. Στη συνταγή της Τυρόπιτας με Παραδοσιακό Φύλλο περιγράφω αναλυτικά τον τρόπο προετοιμασίας και ανοίγματος του φύλλου. Εδώ το μόνο που έκανα ήταν να ελαττώσω τη δόση γιατί έφτιαξα την σπανακόπιτα σε μικρότερο ταψί.
  2.  Γέμιση. Σωτάρω ελαφρά το σπανάκι με το ελαιόλαδο. Προσθέτω τη χοντροκομμένη φέτα, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το γιαουρτάκι και ανακατεύω καλά, όλα στο ίδιο σκεύος. Αλατίζω ανάλογα. Και είναι έτοιμη η γέμιση να ενώσει τα δυο φυλλαράκια.
                 Καλή μας όρεξη

64 σχόλια:

  1. Αχ Στέλλα όλοι παραπέουμε (λες να είναι η ζέστη?).

    Απίθανη η πίτα ... δε το κορδονάκι γύρω γύρω είναι όλα τα λεφτά.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το είχα σκεφτεί σαν κορδονάκι Conna και νομίζω πως ο χαρακτηρισμός του ταιριάζει γάντι.
      Μ' αρέσει!!!
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  2. Και για μενα, Στελλα μου, ειναι εφιαλτης το καθημερινο μαγειρεμα. Σταματει το μυαλο μου και δεν ξερω τι να φτιαξω, δεν προλαβαινω να φτιαξω κατι της ωρας γιατι ειμαι και ολη τη μερα στο μαγαζι και πρεπει να μαγειρευω τα μεσανυχτα...Ευτυχως που ολοι ειμαστε μεγαλοι πια και βολευομαστε...
    Πολυ λαχταριστη η πιττουλα σου, φαινεται το φυλλο οτι ειναι ωραιο και τραγανο!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουράγιο με το βραδυνό μαγείρεμα, Μαρίνα μου.
      Τα ΄χω περάσει. Εύχομαι καλές δουλειές στο μαγαζί!!
      Όσο για το φύλλο όντως γίνεται πολύ τραγανό.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  3. Καλά, και μόνο που είδα χειροποίητο φύλλο στην πίτα σου τρελάθηκα!
    Και στο κομμάτι που έχεις κόψει βλέπω ότι ειναι αρκετούτσικο.

    Τι άλλο να ζητήσω η καψερή?? Αν ήμουν κι εγώ ο Ζήσης εννοείται πως θα ζητούσα καθημερινά φρέσκο σπιτικό φαγητό!!

    Πολύ ωραία φαίνεται η πίτα σου Στέλλα μου και το φύλλο σκίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Χρυσαυγή μου τα κομμάτια βγήκαν χορταστικά!!
      Και η σπανακόπιτα είναι από τις αγαπημένες μας.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  4. Στέλλα μου αγαπημένη η πιτούλα σου και μου αρέσει η προσθήκη του γιαουρτιου. Εγώ σέρνομαι λόγω ζέστης και δεν έχω όρεξη για πολλά πολλά αλλά η πιτούλα σου είναι κορύφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Έρη μου.
      Το γιαούρτι νομίζω οτι κάνει τη διαφορά στην σπανακόπιτα!!

      Διαγραφή
  5. Εκπληκτική πίτα και το γιαουρτάκι της δίνει έξτρα γεύση! Κάθε φορά που βλέπω αυτό σου το φύλλο σε ζηλεύω υπερβολικά!
    Ααααχ! Πότε θα οργανώσεις μαθήματα στην ανεπίδεκτη;

    Φιλιά σας πολλά Στέλλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δύσκολο Ζαμπία μου να ανοίξεις φύλλο.
      Φτάνει να το πάρεις απόφαση, νομίζω.
      Το γιαούρτι δένει τα υλικά και δεν γίνεται 'στεγνή' η πίτα.
      Φιλιά σου πολλά.

      Διαγραφή
  6. Στέλλα, δεν είσαι η μόνη που αναρωτιέται, τι να μαγειρέψει κάθε μέρα. Οι περισσότερες νοικοκυρές το παθαίνουν. Όπωσδήποτε, θα προτιμήσουμε το σπιτικό φαγητό για την οικογένειά μας και μια σπανακόπιττα σαν την δική σου, είναι μια νόστιμη...απάντηση, στο ερώτημα αυτό!! Με τόσο ωραίο φύλλο μάλιστα!!
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο σπιτικό φαγητό λέμε πάντα ναι, Ειρήνη μου!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  7. Απίθανη σπανακόπιτα,Στέλλα μου,η ζύμη πολύ λαχταριστή!!! Εγώ προσωπικά λατρεύω όλες τις πίτες και θα ήμουν τρισευτυχισμένη με τέτοια διατροφή,πιστεύω όμως ότι οι δικοί μου θα με απέλυαν από την κουζίνα...Παίρνω διαδικτυακή μυρωδιά, τη συνταγή, και σου εύχομαι καλή σου μέρα! ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Χαρά.
      Ελπίζω να ικανοποιήθηκε η διαδυκτική σου μύτη!!
      Χοχο.

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Στέλλα μου!Απίθανη η πιτούλα σου και το γιαούρτι που έβαλες πρέπει να την έκανε ακόμη πιο γευστική!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά Ελενίτσα μου αρέσει πιο πολύ με γιαούρτι.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα!!!Θεσπέσια η πιτούλα σου!!!Τέλεια απο εμφάνιση και το γιαούρτι σίγουρα θα της πηγαίνει πολύ!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαουρτάκι και σπανάκι είναι εξαιρετικός συνδυασμός, Σπυριδούλα μου.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  10. Στελλίτσα μου, αν με τέτοια πίτα δεν είναι όλοι τους ικανοποιημένοι, να τους διώξεις από το σπίτι :-)))
    Εγώ έτσι τους απειλώ (τους μικρούς ειδικά) και είμαι κι' από πάνω!
    Τέλεια.
    Κερνάς κομματάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αγαπάμε όλοι την σπανακόπιτα, Πηνελόπη μου.
      Όσα κομμάτια θες, κερνάω!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  11. Στέλλα μου, όντως το καθημερινό μαγείρεμα είναι ζόρι... Άσε που καμιά φορά κολλάει το μυαλό και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα αξιόλογο! Η σπανακοπιτούλα είναι μια πολύ αγαπημένη επιλογή!
    Ολόκληρο ταψί τους έφτιαξες, δεν πιστεύω να μη μείνει για αύριο και να σου ζητάνε πάλι φρέσκο φαγάκι;;;
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως Ερμιόνη μου δεν περίσσεψε ούτε τριμματάκι!!
      Την ευχαριστιόμαστε πολύ την σπανακόπιτα, όλοι μας.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  12. Λοιπόν Στέλλα, νομίζω ότι τους έχουμε κακομάθει!
    Πάρε το ταψί με την πίτα και έλα να μαζευτούμε να πάμε για μπανάκι χα χα χαα!!!
    Σου έγινε σπέσιαλ!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κι αν είναι αλήθεια, Έλενα!!
      Παίρνω την πίτα και είμαι έτοιμη για μπάνιο.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  13. para poli oraia gemisi, alla efaga kollima me to fillo, sou sxoliasa kai stin turopita me ayto to fullo, para poli kalo!! i dikia mou agapimeni pita einai i kolokithotiropita, tin epomeni fora poy tha tin ftiakso, tha prospathiso na kano to diko sou fillo!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κολοκυθοτυρόπιτα μ' αρέσει πολύ όπως και η γλυκιά πίτα με κολοκυθάκια!! Καλύτερη από μπουγάτσα, Συνταγούλα.
      Δοκίμασε με αυτό το φύλλο, είμαι σίγουρη πως θα είναι νόστιμη.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  14. Είναι πολύ αγαπημένη πίτα! Να σου πω, δεν ξέρω κανέναν που να μην του αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαμά Κουκουβάγια Βέρα!!!
      Ούτε εγώ ξέρω κάποιον που δεν τρώει την σπανακόπιτα.
      Ελπίζω να μη 'στραβώσουν' τα παιδιά μου και την απαρνηθούν!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  15. Αχ τι ωραία πιτούλα...έχει και αυτό το σπιτικό φύλλο.Μπράβο Στέλλα μου,υπέροχη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την επιχειρήσεις, Nadia μου.
      Θα αρέσει και στη μικρή σου κοπελιά!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  16. Βαζεις και φετούλα... απλα τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχη πιτούλα !!Την αγαπάμε όλοι στο σπίτι!Ειδικά τώρα στην θάλασσα είναι ότι πρέπει για πρωινό ή απογευματινό!
    Σου έστειλα μέιλ Στέλλα μου,το πήρες?
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερούλιδες!!
      Ναι είναι ιδανική για κολατσιό.
      Φιλιά.

      Έρχομαι από σένα.

      Διαγραφή
  18. Στείλε μου μειλ για να σου απαντήσω για τους αναγνώστες!
    lgas@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μμμμμμ μύρισε μανούλα. Μέχρι στιγμής την σπανακόπιτα την έχει αναλάβει η μαμά μου....μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσω κι εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω Κατερινάκι πως αν έμενα στη Φλώρινα δεν θα είχα μάθει ποτέ να μαγειρεύω γιατί ή η μαμά ή η άλλη μαμά όλο και κάτι θα μας 'προμήθευε'.
      Αλλά έλα μου, που αν δεν μαγειρέψω εγώ δεν θα φάμε ποτέ, τίποτα {εντάξει, εντάξει ίσως καμιά μακαρονάδα από τον Χρήστο, ενίοτε}!!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  20. Στέλλα εγώ τρώω και σκέτο το φύλλο σου.
    Φαίνεται υπέροχο, τραγανό.
    Βάζεις και γιαούρτι στη γέμιση...ωραία. Θα το έχω υπόψη.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άχ Marion, τα τρίμματα τα λατρεύω!!
      Στην κυριολεξία, από αυτήν την πίτα δεν μένει τ ί π ο τ α.
      Φιλιά σου.

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα Στέλλα μου... λοιπόν,κατόπιν 'εξωνυχιστικής' έρευνας με τις ανιψιές μου ...νομίζω ότι από τα πιτσιρίκια μπορούμε να τα περιμένουμε όλα αλλά μη μου στενοχωριέσαι ...εγώ ελπίζω ότι δημιουργούνται γευστικές μνήμες κι όταν θα μεγαλώσουν θα ξέρουν να καταλαβαίνουν το καλό φαγητό. Προς το παρόν ...προσευχές για να φάνε την υπέροχη πιτούλα σου (η δικιά μας η μεγάλη που μέχρι πρότινος την καταβρόχθιζε, τώρα ούτε να την δει δεν θέλει!!!!!) με το υπέροχο φύλλο!!! Μεγάλη αδυναμία οι πίτες!!! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περί ορέξεως σπανακόπιτα, Κική μου;
      Τις πιτούλες, τις τρώμε.. ακόμα.
      Όσο για αργότερα, θα δείξει!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  22. ΣΤΕΛΛΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!
    ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΠΙΤΑ ΣΟΥ!!!!!!
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ.
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου, Εφάκι.
      Ναι, το γιαουρτάκι τους πάει μια χαρά
      διαφορετικά έχω την εντύπωση πως γίνονται ολίγον στεγνές.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  23. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΕΡΛΛΑ ΜΟΥ!!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΠΙΤΑ ΣΟΥ!!!!!!ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ...ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/Κ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fotolabida μου, να την δοκιμάσεις και με γιαούρτι.
      Νομίζω θα σας αρέσει.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  24. Λατρεύω τις πίτες και ειδικά όταν περιέχουν χόρτα...
    Φιλιά!!!!!!!!!!!!
    Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ένα ευχαριστώ, ένα παιγνίδι και ένα βραβείο σε περιμένουν στο blog μου. Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ, Vita!!
      Καλοδεχούμενα όλα.
      Θα επανέλθω ελπίζω λίαν συντόμως.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  26. Στέλλα μου καλημέρα!
    Εχεις πρόσκληση για παιχνιδάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Έλενα μου για την πρόσκληση.
      Την αποδέχομαι με μεγάλη χαρά και τιμή.
      Εύχομαι σύντομα να μπορέσω να ανταποκριθώ.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  27. Καλημέρα, Στέλλα, χαίρομαι πολύ που βρεθήκαμε!
    Πολύ όμορφο το blog σου, έκανα μια σύντομη περιήγηση και λάτρεψα τα κέικα σου! Περιττόν να σου πω ότι θα τα δοκιμάσω-θα σε ενημερώσω γι' αυτό.
    Η πιτούλα σου υπέροχη. Κι εγώ χρησιμοποιώ γιαούρτι. Κράτησα τη συνταγή για το φύλλο να δω αν θα τα καταφέρω!
    Καλή εβδομάδα!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελένη.
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Χαίρομαι πολύ που γνωριστήκαμε!!
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  28. Που είστε καλέ;;;; Ακόμα να γυρίσετε;; Σε λίγο ανοίγουν τα σχολεία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γυρίσαμε, γυρίσαμε Κατερινάκι.
      Να το καταλάβουμε δε λέμε ακόμα!!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  29. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΕΛΛΑ ΜΟΥ!!!ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ !!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!