13 Μαρ 2012

Σαλάτα Ρόκας


    Ημικρανία. Ήρθε να με ελέγξει. Να μου κουνήσει το δάχτυλο για τη σοκολάτα που έφαγα. Να μου υπενθυμίσει όλες τις φορές, μία προς μία, που έφαγα κάτι άκρως γευστικό αλλά απαγορευτικό. Εντάξει, σ' ακούσα και σε κατάλαβα πολύ καλά. Μπορείς  να φύγεις τώρα, σε παρακαλώ; Το ξέρεις και το ξέρω πως θα ξανάρθεις. Όχι σύντομα. Με συνετίζεις για λίγο, αυτό πρέπει να στο παραδεχτώ. Αλλά θα ξανάρθεις, οπότε αντίο για την ώρα.

              Υλικά
  • μαρούλι 
  • ρόκα
  • ντομάτα 
  • αμύγδαλα φιλέ
  • σταφίδες
  • γραβιέρα Νάξου
          Για τη βινεγκρέτ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μπαλσάμικο
           Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά το μαρούλι και τη ρόκα. Αφήνουμε λίγο να κολυμπήσουν σε ένα βαθύ μπολ. 'Στύβουμε' τα περρίσια του νερού και ψιλοκόβουμε. Μ' αρέσει η σαλάτα μου ψιλοκομμένη με το μαχαίρι και όχι χοντροκομμένη με το χέρι. Ψιλοκόβουμε και τη ντομάτα και καβουρντίζουμε ελαφρώς τα αμύγδαλα.Τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα εκτός από τα αμύγδαλα και αλατίζουμε.
  2. Βάζουμε τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα βαθύ πιατάκι μαζί με τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε τις σταφίδες να μαλακώσουν.
  3. Όταν έρθει η ώρα να φάμε τη σαλάτα απλά περιχύνουμε με τη σαλτσούλα μας, στολίζουμε με τα αμύγδαλα και τη γραβιέρα σε λωριδούλες . Και είναι έτοιμη προς βρώση και κατάποση.
              Καλή μας όρεξη