Η κουζίνα είναι το δωμάτιο του σπιτιού όπου περνώ το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μου. Θεωρώ τη μαγειρική ψυχοθεραπευτική. Η ζαχαροπλαστική ωστόσο είναι η μεγάλη μου αγάπη!

20 Οκτ 2011

BURRITOS με Κοτόπουλο {αυθεντική μεξικάνικη συνταγή}

              Μ' αρέσει σε μια συνταγή να φτιάχνω τα πάντα μόνη μου, τουλάχιστον προσπαθώ να το κάνω. Έτσι και σ' αυτήν τη συνταγή τα έκανα όλα μόνη μου, ή έτσι νόμιζα. Έρχεται όμως ο γιος μου και μου υπενθυμίζει πως το κοτόπουλο δεν το μαγείρεψα εγώ αλλά το πήραμε έτοιμο μαγειρεμένο. Και αυτή είναι η αλήθεια. Το κοτόπουλο μας τάισε δυο μέρες  και σ' αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα ό,τι περίσσεψε. Τίποτα λοιπόν δεν πάει χαμένο.          
          Υλικά          
  • Μαγειρεμένο κοτόπουλο 
  • 1/2 κιλό ντομάτες αλεσμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. καγιέν
  • 1 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 1/2 κ.γ. τσίλι  
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι
  • 6 σπιτικές torrtilas {συνταγή εδώ}
  • πικάντικη σάλτσα taco {συνταγή οσονούπω} 
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 
  • τριμμένο κίτρινο τυρί emmental                                                                                            
              Εκτέλεση          
  1. Ξεψαχνίζουμε τα κομμάτια του μαγειρεμένο κοτόπουλου. Αν δεν έχουμε περισσεύματα κοτόπουλου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 στήθος νωπού, κομμένο σε κομμάτια. Αλλά θα πρέπει πρώτα να τα βράσουμε.
  2. Στην κατσαρόλα μας ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και τσιγαρίζουμε το μισό από το κρεμμύδι και τη μισή πιπεριά.
  3. Προσθέτουμε τις αλεσμένες ντομάτες, το σκόρδο, το καγιέν, το κύμινο, το τσίλι, το ξύδι και το αλάτι. Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς, βράζουμε τη σάλτσα για 10' και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά μας και να σωθούν τα πολλά υγρά. Θέλουμε να είναι παχύρρευστο το μείγμα μας.  
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να χλιαρίνει. 
  5. Στο μεταξύ συνδυάζουμε σ' ένα μπολάκι τη ντομάτα, το υπόλοιπο από το κρεμμύδι και την πιπεριά, λίγο αλατάκι, ανακατεύουμε και φτιάχνουμε μια ωραία σάλτσα γαρνιτούρα.
  6. Σε ζεστές torrtilas {μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμες} βάζουμε κατά μήκος λίγο μαρούλι, 1-2 κουτ.σουπ. από το μείγμα κοτόπουλου, λίγη σάλτσα γαρνιτούρα, τυρί emmental, και πικάντικη σάλτσα taco. Ενώνουμε τις δυο άκρες σαν φλογέρα και τη μία από τις δύο άκρες που προεξέχουν τη διπλώνουμε προς τα πάνω για να μην έχουμε απώλειες. 
  7. Μπορούμε αντί για κοτόπουλο να χρησιμοποιήσουμε μοσχάρι. Είναι εξίσου νόστιμο.                                                                                               Καλή μας όρεξη.                                                                                                           

2 σχόλια:

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!

Τα Κουζινομπερδέματα της Στέλλας στο Pinterest

Tags

αβγά αλεύρι άχνη βασιλόπιτα βούτυρο βουτυρόκρεμα γαρίφαλο γιαούρτι γλυκά Γλυκές Ζύμες γλυκό γλυκό ψυγείου ελιές ζαχαρόπαστα ζαχαρούχο ζελές ζυμαρικά ζύμες ινδοκάρυδο κακάο κακουλέ κανέλα καρύδια κεικ κέικ κεράσια κεφαλοτύρι κεφτέδες κιμάς κολατσιό κολοκυθάκι κοτόπουλο κουβερτούρα κρέας κρέμα κρέμα γάλακτος κρέπες λαδερό Λαχανικά Γεμιστά λουλούδι μαγιονέζα μακαρόνια μαρμελάδα μαχλέπι μέλι μελιτζάνες μεξικάνικο μπανάνες μπισκότα μπισκοτάκια Νηστίσιμα-Veggies Ντάλια ντομάτες παντζάρια πατατάκια πατάτες πιπεριές πίτα πίτσα Πώς να ρίγανη ρύζι σαλάτα σάλτσες σαντιγύ σιροπιαστό σκόρδο σοκολάτα σούπα σπανάκι σφολιάτα τζίντζερ τόνος τούρτα τούρτες για αγόρια τούρτες για κορίτσια τούρτες με ζαχαρόπαστα τρούφες τσουρέκια τυρί φέτα φρούτα χοιρινό χριστούγεννα χωρίς μίξερ χωρίς ψήσιμο ψάρι ψητά ψωμί ψωμιά bloganniversary cakepops cupcake fondant cakes giveaway tutorial

Επικοινωνήστε με τη Στέλλα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *