30 Ιαν 2013

Καρδούλα από Ζαχαρόπαστα {Ο Τρόπος}-How to make Fondant Frill Shaped Heart

    Αυτή την τούρτα της έφτιαξα για τα γενέθλια του πατέρα μου! Με μια ροζ μεγάλη καρδούλα να κυριαρχεί, για να δείξει έτσι τη μεγάλη αγάπη για τον παππού των παιδιών μου και αγαπημένο μου πατερούλη. Σκέφτηκα λοιπόν, επειδή πλησιάζει και ο Βαλεντίνος {ανέλυσα πέρυσι την άποψη μου σχετικά, στη Σοκολατίνα} να σας δείξω πως γίνεται αυτή η φρουφρουδένια, όμορφη καρδιά από ζάχαρη! Είναι πολύ εύκολη και σας προτρέπω να δοκιμάσετε να τη φτιάξετε. Άντε.. ακόμη κάθεστε;;!!

           Υλικά και εργαλεία
  • έναν πλάστη. Ο πλάστης που βλέπεται είναι ξύλινος και ειδικός για κουλουράκια. Έχει στα δυο πλαϊνά του, βαθμωτούς  πλαστικούς δίσκους με τους οποίους κανονίζεις το πάχος της ζύμης. Εγώ τον χρησιμοποιώ και στο άνοιγμα της ζαχαρόπαστας αλλά προσοχή γιατί κολλάει. Για να μην κολλάει η ζαχαρόπαστα, γενικά χρησιμοποιώ νισεστέ. Τις λωρίδες της ζαχαρόπαστας τις άνοιξα στα 2 mm, ενώ την καρδούλα την έκανα πιο 'παχιά'. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν οποιοδήποτε πλάστη φυσικά και να κανονίσετε με το μάτι το πάχος, έτσι;
  • κουπ πατ σε σχήμα καρδούλας
  • το εργαλείο για τη δημιουργία λωρίδων. Αν δεν έχετε, δεν πειράζει. Μπορεί να γίνει και με τη βοήθεια χάρακα και ενός μαχαιριού ή του εργαλείου της πίτσας.
  • πινελάκι και νερό
  • σκληρό 'σφουγγάρι'. Αυτό που έχω είναι 'ειδικό' αλλά και ένα οποιοδήποτε αχρησιμοποίητο σκληρό σφουγγάρι κάνει.
  • πλαστική επιφάνεια
  • μυτερό εργαλείο σαν μολύβι, είναι το πράσινο στη φωτογραφία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ξυλάκι για σουβλάκια.
  • και φυσικά ζαχαρόπαστα
  • νισεστέ ή άχνη ζάχαρη
       
                Δημιουργία
Παίρνουμε μια μπάλα από τη ζαχαρόπαστα και την ανοίγουμε σε αρκετά χοντρό φύλλο. Με τη βοήθεια του κουπ πατ φτιάχνουμε την καρδιά μας πάνω στην οποία θα ακουμπήσουν τα 'φρουφρού'. Βάζουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τις λωρίδες μας.                                                 



                      

Στη συνέχεια ανοίγουμε άλλο φύλλο, λεπτό και με το εργαλιάκι μας κόβουμε λωρίδες. Εμένα μου χρειάστηκαν 10 τέτοιες για τη συγκεκριμένη καρδούλα. Καλό είναι οι λωρίδες μας να μην είναι μακριές, για να τις χειριζόμαστε ευκολότερα.






 Κάθε λωρίδα, τη λεπταίνουμε με το μυτερό εργαλείο μας από τη μια μεριά κατά αυτόν τον τρόπο.




  Και αρχίζουμε. Με μικρή ποσότητα νερού στο πινελάκι μας, περνάμε περιφερειακά και εφαρμόζουμε την πρώτη μας λωρίδα με μπρος πίσω κινήσεις και τη λεπτή επιφάνεια να είναι από την έξω πλευρά, η παχιά δηλαδή θα ακουμπάει στην καρδιά. Αφού τελειώσουμε πιέζουμε την κάθε λωρίδα στη βάση της για να σηκώσουμε τις άκρες προς τα πάνω. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο και είναι έτοιμη η καρδούλα μας. Τόσο απλά. Δείτε και μόνοι σας.












 
 Η όλη διαδικασία διαρκεί το πολύ 30' και είναι διασκεδαστική. Μπορείτε να βάλετε και τα μικρά σας να συμμετέχουν. Επίσης μπορούν να γίνουν σε διάφορα μεγέθη οι καρδούλες αλλά και χρώματα.

 

                   Αυτό ήταν! Έτοιμη η καρδούλα σας.
                                             
Δείτε και το βιντεάκι από το κανάλι του Spirto Web Radio, έτσι όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Βιβής 'Γυναικείες Υποθέσεις'! Βιβή, σε ευχαριστώ πολύ!!



48 σχόλια:

  1. Ετσι οπως το περιγραφεις Στελλα μου ακουγεται πολυ ευκολο, αλλα ακομη φοβαμαι να καταπιαστω με τετοιες κατασκευες!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, λίγη εξοικειώση χρειάζεται και φυσικά.. πολλή Αγάπη και Πάθος!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  2. είσαι απίστευτη Στέλλα μου , απολαμβάνω κάθε φορά τις περιγραφές σου έχεις την ικανότητα το πιο δύσκολο πράγμα να το δείχνεις απλό σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marilise, πιστεύω πως όλα εύκολα είναι, φτάνει να θέλεις πολύ να το-τα 'φτιάξεις'!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Τί πανέμορφη τουρτίτσα! Και τί πανέμορφη καρδιά βεβαίως! Μπράβο στην υπομονή σου και στο ταλέντο σου! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ....ΛΑΤΡΕΒΩ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ !!!!!!!!!!!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ?ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασιλική μου, λατρεύω καιεγώ τη ζαχαρόπαστα, νομίζω οτι φαίνεται άλλωστε!
      Όσο για συνταγή, σκέφτομαι κάποια στιγμή να ανεβάσω και τη δική μου αλλά γενικώς κυκλοφορούν αρκετές στο διαδίκτιο!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  5. Καλέ, τι αριστούργημα έφτιαξες! Μπράβο για την υπομονή και τη δεξιοτεχνία σου! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιλάμε για "εργόχειρο" :-))
    Και σαφώς το εργόχειρο θέλει σταθερό χέρι, καλό μάτι και αρκετή υπομονή!
    Εύγε βρε Στέλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε άνετα να με λένε.. Υπομονή, Πηνελόπη μου!
      Διαθέτω μπόλικη από δάυτη!
      Χαίρομαι που σου άρεσε το 'εργόχειρό' μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Να τον χαίρεσαι τον μπαμπά Στέλλα μου! Πολύ γλυκιά η διακόσμηση της τούρτας!
    Εντάξει, στις τούρτες δεν παίζεσαι! Μεγαλούργησες πάλι! Οι οδηγίες σου πάρα πολύ αναλυτικές, μπράβο σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, Ερμιόνη μου!
      Και για τα καλά σου λόγια, φυσικά!
      Φιλία!

      Διαγραφή
  8. Πρώτα από όλα θα δώσω θερμά συγχαρητήρια για την λεπτομερή και κατατοπιστική -βήμα-βήμα-αναφορά των οδηγιών για την παρασκευή αυτής της υπέροχης καρδούλας!!!
    Μετά θα σταθώ με σεβασμό στην απίθανη τεχνική σου που έδωσε αυτό το αριστουργηματικό εργόχειρο!!!Μπράβο Στέλλα!!
    Και τέλος θα δώσω τις εύχές μου στον πατέρα σου..να είναι γερός να σε χαίρεται!!!
    Φιλιά πολλά,πολλα΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή, πάντα όμορφα λόγια γράφεις!!
      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
      Να είσαι πάντα καλά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Στέλλα μου να τον χαίρεσαι τον πατερούλη σου!Πανέμορφη η τουρτίτσα που έφτιαξες!Οι οδηγίες σου χρησιμότατες!!!Ευχαριστούμε!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ, Ελενάκι!
      Σε ευχαριστώ για τις ευχές, να χαίρεσαι κι εσύ τη μικρή σου κοπέλα!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  10. Νομίζω πιο αναλυτικές, δεν θα μπορούσαν να είναι οι οδηγίες σου Στέλλα μου!
    Η τούρτα σου εκτός που είναι πανέμορφη, δείχνει και όλη την αγάπη για τον πατερούλη!
    Να τον χαίρεσαι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προσπάθησα, Έλενά μου!
      Ευχαριστώ πολύ!
      Να χαίρεσαι και εσύ την οικογένειά σου!
      Φιλάκια πολλά!


      Διαγραφή
  11. Πανέμορφη Στέλλα μου, να χαίρεσαι τον πατερούλη σου!!!
    Οι οδηγίες σου πολύ αναλυτικές!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να είναι και χρήσιμες!
      Ευχαριστώ πολύ Κική μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Σ΄ευχαριστούμε για τις τόσο κατατοπιστικές και χρήσιμες πληροφορίες Στέλλα μου.
    Πολύχρονος ο μπαμπάς! Φαντάζομαι χαρές όταν θα είδε πως επιμελήθηκε την τούρτα του η κόρη του.

    Φιλιά στην Ειρήνη για την ιδέα και στον Ζήση για τη βοήθεια στη μεταφορά! :)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ακριβώς είχε την ιδέα η Ειρήνη δεν άφησε τον κακομοίρη Ζήση, ούτε να πλησιάσει την τούρτα!!
      Ο μπαμπάς φυσικά καταχάρηκε, περισσότερο όμως νομίζω επειδή του την πήγαν τα εγγόνια του!
      Ευχαριστώ Ζαμπία μου για τις ευχές σου!
      Να χαίρεσαι και εσύ το λαμπερό σου το αστέρι!
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  13. Ευχαριστούμε για το τουτόριαλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ Κική!
      Αν και είπα να αποφύγω τη λέξη 'τουτόριαλ' δεν τη γλυτώνω μου φαίνεται!

      Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να το πούμε στα Ελληνικά;
      Καμμιά ιδέα;;

      Διαγραφή
  14. Τι λες τωρα ειναι υπεροχηηηη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι οδηγίες σου πολύ χρήσιμες Στέλλα μου, ευχαριστούμε
    Καταπληκτικό αποτέλεσμα όπως πάντα και πολύ προσεγμένο.

    Να χαίρεσαι τον πατερούλη σου :)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι να μοιράζομαι αυτό που αγαπώ, Marion μου!
      Να 'χα και περισσότερο χρόνο..
      Ευχαριστώ για τις ευχές σου!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα Στέλλα μου, τι υπέροχη η καρδούλα σου!!! Πολύ προσεγμένες οι οδηγίες και οι φωτογραφίες σου! Καλό μήνα, καλό Σ/Κ, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ένα χέρι έκανα οτι μπορούσα με τις φωτογραφίες, Χαρά μου!
      Έχω ένα θέμα μ 'αυτές!!!
      Thank you!
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  17. μπράβο Στελλάκι που έβαλες tutorial και συγχαρητήρια για το αφιέρωμα στο περιοδικό, πραγματικά το αξίζεις!! ελπίζω να βρω χρόνο κάποια στιγμή να ακολουθήσω τις οδηγίες!
    φιλάκια πολλά! καλό σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you my dear Pela!!
      Είναι πανέυκολη η καρδούλα, να τη φτιάξεις!
      Φιλάκια σας!

      Διαγραφή
  18. αααααααααααα! και να χαίρεσαι τον μπαμπά! μουτσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να τον χαίρεστε τον πατέρα σας, Στέλλα. Άξίζει χίλιες φορές, μια τόσο όμορφη τούρτα! Οι οδηγίες σου, για την κατασκευή της καρδούλας, κατατοπιστικές. Κάνεις την διαδικασία εύκολη και για τον αρχάριο.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ειρήνη μου!
      Όντως αυτό θέλω, ακόμη και ενας αρχάριος να μπορεί να φτιάξει την καρδούλα γιατί πραγματικά είναι εύκολη!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Δεν έχω δει πιο ωραία τούρτα και πιο ωραία καρδιά να χαίρεσαι το μπαμπακούλη σου και εκείνος τη χρυσοχέρα του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nadia μου, σε ευχαριστώ πολύ!!
      Να χαίρεσαι κι εσύ το Κατερινάκι σου!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Nα τον χαιρεστε τον πατερούλη σου Στελλίτσα και να τον αγαπατε και να τον καμαρώνετε καθε μέρα και πιο πολύ !!!!!!!!!! σε φιλω πολύ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, σε ευχαριστώ πολύ!!
      Είσαι μεγάλη 'ψυχή' και να ξέρεις πως έχεις μια θέση στην καρδιά μου!!
      Φιλάκια και από μένα!

      Διαγραφή
  22. Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ δύσκολο .... είαι βέβαια πανέμορφη η καρδούλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι, εντάξει μια σχετική δυσκολία την έχει αλλά τα χέρι σου πιάνει..
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  23. Τι όμορφη, μου ερχεται να την φορέσω χα χα!
    Πρεπει καποια στιγμη να οργανωσεις ενα workshop για εμας της blogo-ακολουθες σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αα, ωραία ιδέα Όμορφη, η 'φορεσιά'!
      Όσο για το δεύτερο, 'why not?'!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  24. Στελλίνα μου,να σε ευχαριστήσω και από εδώ που μας εμπιστεύθηκες την συνταγή σου...Την χαρήκαμε όλες,πρώτον γιατί είναι πανέμορφη και κυρίως γιατί με τον αναλυτικό σου τρόπο,μας την έκανες και πανεύκολη...
    Πολλά πολλά φιλιά και...μην ησυχάζεις...Θα σε βάλουμε και σε άλλους " μπελάδες " τώρα που σε βρήκαμε...-:))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σας ευχαριστώ Βιβή και Εύα!
      Στη διάθεσή σας κυρίες μου!
      Σας φιλώ!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!