2 Μαρ 2012

Πατατοσαλάτα

      Η πατάτα στην απλούστερη εκδοχή της. Τρυφερή, νόστιμη, απέριττη. Απολαύστε την.

            Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες στο ίδιο περίπου μέγεθος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι και αλάτι
           Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και σκεπάζουμε με κρύο, αλατισμένο νερό. Δεν τις ξεφλουδίζουμε. 
  2. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην τις παραβράσουμε αλλά ούτε και να μείνουν ωμές. Τις ελέγχουμε τρυπώντας μ' ένα πιρούνι και αν αυτό φτάνει μέχρι το μέσο της πατάτας χωρίς αντίσταση τότε είναι έτοιμες.
  3. Αφού ετοιμαστούν, στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να χλιαρίνουν. Δεν τις ξεφλουδίζουμε αμέσως γιατί αφενός μεν θα τσουρουφλιστούμε αφετέρου δε θα σπάσουν οι πατάτες. Όποτε τις αφήνουμε να ηρεμήσουν από το βρασμό τους.
  4. Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τις ξεφλουδισμένες πλέον πατάτες, το κρεμμύδι που έχουμε κόψει σε ροδέλες, μπόλικο λαδάκι, ξιδάκι και αλάτι. 
  5. Και είναι έτοιμη. Η νοστιμιά σε όλο της το μεγαλείο. Τρώγεται ζεστή, λατρεμένη, αλλά και κρύα.
                   Καλή μας όρεξη.      

6 σχόλια:

  1. Στέλλα μου η πατατοσαλάτα μου αρέσει πολύ γιατί μπορείς να τη συνοδέψεις με πολλά φαγητά αλλά και σκέτη τρώγεται με μεγάλη ευχαρίστηση!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αυτή την πατατοσαλάτα μου ξυπνούν μνήμες, απλή κι απέριττη όπως ακριβώς το είπες.
    Καλό μήνα!!
    Συγνώμη για την παρέμβαση αν θέλεις βγάλε την επαλήθευση δυσκολεύει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ξανθή. Είναι εκείνο το πλαίσιο που πρέπει να συμπληρώσεις για να διαπιστώσουνε αν είσαι άνθρωπος, ε; Όντως εκνευριστικό. Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Σταλλάκι μου! αχ η αγαπημένη μου σαλατούλα!! εγώ βέβαια βάζω και σαλάμια, κασέρια, κτλ. αλλά και σκέτη δε με χαλάει καθόλου!! καλό σ/κ, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπα να γλυτώσω καμιά θερμίδα, Πέλα. Όπως και να την κάνεις εμένα μ'αρέσει. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!