7 Μαρ 2012

Πιτσάκια Σουφλεδάκια

Πολλές φορές ο γιος μου, πριν καν τελειώσει το μεσημεριανό του πιάτο, με ρωτάει "τι θα μαγειρέψεις αύριο;".
"Ότι γράφει το πρόγραμμα", λέω.
"Καλά", απαντάει.
"Αλλά, τι θα μας κάνεις για απογευματινό;" συνεχίζει.
"Τι θα θέλατε;" ρωτάω σαν δημοκρατική μάνα που είμαι.
9 φορές στις 10 θα πουν πως θέλουν να φάνε κάτι με το οποίο θα βγάλω έναν αναστεναγμό, γιατί προφανώς δεν συμφωνώ, και θα πω εντάξει. Θα προσπαθήσω κιόλας να κάνω το οτιδήποτε ετοιμάσω και κάπως διαφορετικό, για να μην ακούσω κανένα παράπονο.
Μήπως με κάνουν ότι θέλουν;

            Υλικά
  • 1 δόση ζύμη για πίτσα {εδώ}
  • 1 1/2 κούπα ψιλοκομμένα αλλαντικά
  • 1 1/2 κούπα τριμμένα μαλακά κίτρινα τυριά
  • 1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1/2 κ.σ. ρίγανη
            Εκτέλεση
  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη σύμφωνα με τη συνταγή.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση, ρίχνοντας μέσα όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε {μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οτι υλικά θέλουμε}.
  3. Λαδώνουμε 10 με 12 φορμάκια αλουμινίου για souffle ή αν έχουμε το ειδικό ταψάκι με τις 12 θήκες για muffins.
  4. Βάζουμε την έτοιμη ζύμη μας σε μια ελαφρώς λαδωμένη, καθαρή επιφάνεια {εγώ χρησιμοποίησα το πλαστήρι} και την ανoίγουμε σε φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη {η ζύμη της πίτσας γενικά δεν πρέπει να ανοίγεται με τον πλάστη αλλά με τα χέρια γιατί σκληραίνει και δεν είναι αφράτη. Στην εδώ συνταγή όμως, επειδή διπλώνεται παραμένει αφράτη}.
  5. Κόβουμε δίσκους με τη βοήθεια ενός μικρού πιάτου ή μπολ. Εφαρμόζουμε τον κάθε δίσκο μέσα στη θήκη του και προσθέτουμε 1 κ.σ. γέμιση.
  6. Τα τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντίσταση πάνω κάτω στους 200c για περίπου 25'.
  7. Και είναι έτοιμα. Τρώγονται κατευθείαν ή και κρύα. Τα παιδιά μου θα τα πάρουν για κολατσιό την επομένη στο σχολείο.
              Καλή μας όρεξη.

17 σχόλια:

  1. Στέλλα μου καλησπέρα!Πολύ ωραία τα σουφλεδάκια σου!Τελικά τα πιτσιρίκα μας κάνουν ότι θέλουν!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Ελένη. Μας κάνουν οτι θέλουν και κάνουν οτι θέλουν μου φαίνεται. Φιλιά.

      Διαγραφή
  2. Αχ καλέ! Μάνα δημοκρατική! Μάνα χαρισματική! :)

    Νόστιμα πιτσοσουφλεδάκια, ό,τι πρέπει για τα πιτσίνια, μικρά και μεγάλα...
    Να ρωτήσω, σε λαδωμένη επιφάνεια ανοίγεται καλύτερα το φύλλο πίτσας;

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου, αν έχουμε λαδώσει {σπορέλαιο} το ταψάκι και τα χέρια μας ανοίγεται σαφώς καλύτερα. Αν όμως σου αντιστέκεται, άνοιξέ το όσο πάει, άστο και μετά το ανοίγεις μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια που θές. Ελπίζω να σε κάλυψα. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  3. πωπω απλά και υπέροχα, έτσι όπως λιώνει το τυρί στην φωτογραφία, πεθαίνω!! Στέλλα μου δεν ειναι κακό αυτο το σνακ νομίζω και σηκώνει και φαντασία. Ειναι υπέροχο ακόμη και για πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το λες, νομίζω πως θα στέκονται πολύ καλά σε παρτάκι. Love your photo. Φιλιά.

      Διαγραφή
  4. Αυτές οι εύκολες και πεντανόστιμες προτάσεις απλά με ξετρελάνουν!
    Τέλεια ιδέα για σνακ ή για μια χαλαρή βραδιά με μπυρίτσες και φίλους!
    Να έχεις μια πολύ όμορφη μέρα Στέλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίες οι χαλαρές βραδιές με μπυρίτσα και κρασάκι. Αν μάλιστα λείπουν και τα παιδιά στους παππούδες είναι ακόμα πιο ωραίες;) Φιλιά.

      Διαγραφή
  5. Πιτσα !!!
    Είναι η μαγική λέξη που όπου την βάλεις το παρασκεύασμα θα βγει κορυφαίο!
    Πολύ ωραία η πρότασή σου και η σκέψη να φτιάξεις αυτά τα σπιτικά πιτσάκια!!

    Πιτσάκι να ναι κι ότι να ναι!!

    Φιλιά πολλά και .... κράτα γερά!! ... με τα παιδιά εννοώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο γιος σου, κάνει ακριβώς το ίδιο με το γιο μου. Μήπως είναι λιχούδηδες; Και ποιος μπορεί να πει όχι σε πιτσάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι παρήγορο να ξέρω πως υπάρχουν κι άλλα αγοράκια σαν το δικό μου. Φιλιά.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα Στέλλα μου!Πέρασε απο το blog μου σε περιμένει παιχνίδι!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!