Υλικά
- 230γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1/4 κ.γ. σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. κανέλα
- 2 βανίλιες
- 2 μεγάλα αβγά
- 113γρ. βούτυρο ή 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 3 μεγάλες, πολύ ώριμες μπανάνες
- Μισή ώρα πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε το γλυκό μας καλό είναι να έχουμε λιώσει το βούτυρο και να το αφήσουμε να χλιαρίνει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c, αντιστάσεις πάνω κάτω και βουτυρώνουμε το μακρόστενο ταψί μας.
- Πολτοποιούμε τις μπανάνες σε ένα μικρό μπολάκι και χτυπάμε ελαφρά τα αβγά σε ένα άλλο.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τα 7 πρώτα υλικά μέχρι και τις βανίλιες, τα στερεά μας υλικά. Σε ένα άλλο προσθέτουμε τα αβγά, τις μπανάνες και το βούτυρο, τα υγρά μας υλικά.
- Τώρα, στα στερεά υλικά ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε τόσο όσο να υγρανθούν τα στερεά υλικά μας και όχι παραπάνω.
- Βάζουμε το υλικό μας στο έτοιμο ταψάκι και ψήνουμε για 40' με 45' περίπου. Στο μισάωρο μπορούμε να ελέγξουμε αν το κεκάκι μας είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα.
- Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 15΄ πάνω σε σχάρα και μετά ξεφορμάρουμε.
Υ.Γ. Μια φίλη χρησιμοποίησε 4-5 ώριμα αχλάδια αντί τις μπανάνες και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου νόστιμο και λαχταριστό.
Το έφτιαξα σήμερα το απόγευμα και μας ενθουσίασε!!! Εκτός οτι ειναι πανεύκολο και δεν θέλει μίξερ, αξιοποιεί τις ώριμες μπανάνες που συνήθως πετάμε, είναι και γρήγορο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο Στέλλα!! Θα το πω και σε όλες τις μαμαδοφίλες μου! Τα ωραία πράγματα πρέπει να τα μοιραζόμαστε!!!!
Χαίρομαι που σε γνώρισα! Ήρθα απο το Δεσποινάκι!!!
Γειά σου Δήμητρα!
ΔιαγραφήΝόστιμο και εύκολο, έτσι;;
Καλώς βρεθήκαμε!