Θυμάστε αυτήν την Τούρτα Σοκολάτας;
Αυτήν την υπέροχα νόστιμη, νηστίσιμη και εύκολη σοκολατένια τούρτα;
Σας την σερβίρω εδώ με μια νηστίσιμη σαντιγύ, η οποία είναι τόσο υπέροχη και εύκολη που θα την φτιάχνετε συχνά και θα στολίζετε και άλλες γλυκές δημιουργίες σας!
Υλικά
- μια δόση της τούρτας σοκολάτας
- 1 κουτί κρέμα καρύδας {coconut cream}
- 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1/4 της κούπας ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε το κέικ μας στο σκεύος που επιθυμούμε. Αυτό το γλυκό δεν υπάρχει πιθανότητα να μην πετύχει είτε το ψήσουμε σε φόρμα του κέικ {bunt} είτε σε αλουμινένια ταψάκια {όπως έκανα την τούρτα} είτε σε πυράντοχο σκεύος είτε σε φορμάκια για cupcake.
- Για τη σαντιγύ: η κρέμα καρύδας είναι συσκευασμένη σε στρογγυλή κονσέρβα και πρέπει να αναγράφεται πάνω της coconut cream, όχι coconut milk. Για να χτυπηθεί σε σαντιγύ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λοιπόν την κρέμα καρύδας και όχι το γάλα καρύδας. Υπάρχει μια προεργασία όμως..την κρέμα θα τη βάλουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες πριν την χρησιμοποιήσουμε και θα ακολουθήσουμε τα βήματα όπως για τη σαντιγύ από κρέμα γάλακτος.
- Όταν έρθει η ώρα να τη χτυπήσουμε, θα πάρουμε προσεκτικά το κουτί στα χέρια μας χωρίς να το αναταράξουμε, θα το ανοίξουμε και θα βάλουμε την κρέμα στον κάδο του μίξερ, κουταλιά κουταλιά. Αν έχουν σχηματιστεί σκληρά κομματάκια στο άνοιγμα τα αφαιρούμε. Καθώς θα φτάνουμε στον πάτο του κουτιού θα σταματήσουμε. Εκεί συγκεντρώνεται ένα ορώδες υγρό το οποίο δεν θέλουμε να το προσθέσουμε στην κρέμα γιατί θα μας δυσκολέψει στο να σφίξει.
- Χτυπάμε την κρέμα μαζί με την άχνη και τις βανίλιες για 3' με 4' σε δυνατή ταχύτητα. Δεν θα σφίξει τόσο πολύ όσο η σαντιγύ με την κρέμα γάλακτος οπότε μην επιμείνετε στο χτύπημα. Είναι αρκετά σταθερή όμως για να φτιάξουμε ροζέτες. Όταν την βάζουμε στο ψυγείο έχει το χαρακτηριστικό ότι σφίγγει και σκληραίνει.
- Απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό μας είτε την βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε τα κεκάκια μας..και δαγκώνουμε..
- Για το ινδοκάρυδο: ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία καβουρντίζουμε το ινδοκάρυδο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε μ' αυτό τη σαντιγύ μας.
Πάρα πολύ εντυπωσιακό !! Η σαντιγύ με κρέμα καρύδας έχει πολύ ενδιαφέρον. Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα. Πολύ ωραίο και το χρυσαφί ινδοκάρυδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σαντιγύ αυτή είναι πολύ νόστιμη..το μόνο αρνητικό της ίσως είναι πως δεν αποκτά πολύ και σταθερό όγκο!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ, Άρη!
Δεν την έχω φτιάξει ακόμα. Νομίζω οτι θα αποτύχει αλλά θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου και θα τη δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια είναι!!!
Να την φτιάξεις Πέπη, είναι νόστιμη και εύκολη!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ!
φοβερη ιδεα για νησισιμη σαντιγι!!! θα ψαω να βρω κρεμα καρυδασ!!! φοβερη η τουρτα σου στελλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Ντολμαδάκι!
ΔιαγραφήΑπλά πανεμορφη και σουπερ νοστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο :)
Νοστιμούλα και ομορφούλα!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ!
Εσύ Στέλλα μου δεν κάνεις τίποτα άσχημο. Υπέροχη, όπως πάντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι ένα εξαιρετικό Πάσχα, με υγεία και χαρά!
Πολλά φιλάκια
Μάγδα μου, σε ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά πολλά!
Πάρα πολύ ωραία δείχνει Στελλα μου η σαντιγυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν βλεπω καμια διαφορα απο την κανονική.
Ωραία αρωματικό γλυκό και η καβουρντισμένη καρύδα του δίνει ακόμα πιο ωραιο άρωμα
Φιλιά
Μια βασική διαφορά είναι οτι αυτή η σαντιγύ δεν σφίγγει τόσο όσο η σαντιγύ με κρέμα γάλακτος, Μάριον!
ΔιαγραφήΔεν την συστήνω για γέμιση τούρτας αλλά μπορούμε κάλλιστα να καλύψουμε μια με σαντιγύ καρύδας!
Φιλιά Πολλά