Υλικά {για 30 περίπου μπισκοτάκια}
- 150 γρ. βούτυρο
- 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη πολύ ψιλή
- 1/2 κούπα ακατέργαστη ζάχαρη {raw cane sugar} πολύ ψιλή
- 2 αβγά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. μπέικιν
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα και καβουρντισμένα
- Καταρχήν συγκεντρώνουμε και προετοιμάζουμε τα υλικά μας. Βγάζουμε το βούτυρο και τα αβγά από το ψυγείο 30΄πριν, για να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τις ζάχαρες για να γίνει ο κόκκος τους πολύ ψιλός τις βάζουμε στο μούλτι {όχι σε αυτόν που χρησιμοποιούμε για τα κρεμμύδια, αν δεν έχουμε δεύτερο γεμίζουμε το δοχείο του μούλτι με βραστό νερό και ξύδι, αφήνουμε λίγο και ξεπλένουμε με σαπουνάδα για να φύγει η όποια μυρωδιά} και τις φέρνουμε σβούρα 5-6 φορές, προσοχή μην τις κάνουμε άχνη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα {εγώ προσωπικά τη βάζω σε σακούλα κατάψυξης και της δίνω και καταλαβαίνει με τον μπαλτά. Θρυμματίζεται αρκετά όμως έτσι}.
- Τέλος τα αμύγδαλα τα βάζουμε και αυτά στο μούλτι ή αγοράζουμε έτοιμα αλεσμένα, τα ρίχνουμε σε αντικολλητικά τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία καβουρντίζουμε για ~5'.
- Επί του πρακτέου. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες να ενσωματωθούν και να αφρατέψει το μείγμα ~5΄.
- Προσθέτουμε τα αβγά 1 τη φορά και μετά από κάθε προσθήκη χτυπάμε πολύ καλά.
- Σειρά έχει το μείγμα με το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε σταδιακά και ίσα να ενσωματωθεί.
- Τέλος βάζουμε την κουβερτούρα, ανακατεύουμε απαλά και μετά τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πάλι απαλά.
- Το υλικό το βάζουμε σε πλαστική διαφάνεια, του δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμου με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τυλίγουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Λίγο πριν το βγάλουμε το υλικό μας από το ψυγείο προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190c και στρώνουμε 2 μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα .
- Για να σχηματίσουμε τα μπισκότα μας παίρνουμε λίγο από το υλικό, όσο περίπου ένα μεγάλο καρύδι, δίνουμε σχήμα σφαιρικό και δεν τα πλαταίνουμε. Σε κάθε περίπτωση κρατάμε το υλικό μας εντός ψυγείου.
- Τοποθετούμε σε μια απόσταση 4-5cm μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
- Ψήνουμε για 15' και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φουντούκια.
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδώ
Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου.Καλό σαββατοκυριακο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο και σε σένα Nadia. Φιλιά.
ΔιαγραφήΑχ και να ήμουνα δασκάλα!!!! Πολύ γλυκιά κίνηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεράσαμε και πολύ ωραία φτιάχτοντάς τα.
ΔιαγραφήΣτέλλα, καλώς σε βρήκα!! Πολύ ωραίο το σπιτάκι σου αλλά και τα μπισκοτάκια δεν πάνε πίσω!! Όμως το σίγουρο είναι ότι τα κουτάκια θα κλέψουν την παράσταση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαραυγή, γεια σου. Σε ευχαριστώ για το θερμό καλωσόρισμα και για τα καλά σου λόγια. Το δικό σου σπίτι είναι πολύ καλλιτεχνικό και όμορφο. Φιλιά.
Διαγραφήmmmmm....yumie! τα αγαπημένα μου μπισκότα!! άμα φάω ένα μετά δε σταματάω με τίποτα!!! παίρνω καμιά 20αριά και σε φιλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα δικά σου.
Διαγραφήτι θαυμασιο μπλογκακι ειναι αυτο!συγναρητηρια και καλως σας βρηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ και καλώς σε βρήκα κι εγώ.
Διαγραφή