22 Μαΐ 2013

Κερασόπιτα 2 {Cherry-Pie 2}

Κερασόπιτας συνέχεια! Πέρυσι είχα φτιάξει αυτή τη φανταστική κερασόπιτα και φέτος δοκιμάσαμε μια εξίσου νόστιμη και πιο εύκολη εκδοχή της, την οποία και λατρέψαμε! Απολαύστε!

               Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι τους
  • 1/2 κούπα ζάχαρη 
  • 2 κ.σ. νισεστέ
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 1 κ.σ. κρύο βούτυρο
  • λίγη μαργαρίνη λιωμένη για επάλειψη
             Εκτέλεση
  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 18 cm και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 210c. Έχουμε ήδη ξεπαγώσει τη σφολιάτα.
  2. Βάζουμε τα ξεκουκούτσωτα κεράσια μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νισεστέ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Εφαρμόζουμε τη σφολιάτα στο ταψί μας, να καλύπτει μέχρι πάνω τα τοιχώματά του και κόβουμε την περίσσεια με την οποία θα φτιάξουμε σχεδιάκια για να καλύψουμε την επιφάνεια.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα των κερασιών μας στο ταψάκι με τη σφολιάτα και το κρύο βούτυρο σε κομματάκια σε όλη την επιφάνεια τους {η συνταγή ζητούσε να μη προσθέσουμε τα υγρά που 'άφησαν' τα κεράσια αλλά εγώ.. παράκουσα και τα πρόσθεσα}. 
  5. Τυλίγουμε σε κόθορο τη σφολιάτα που βρίσκεται στα πλαινά, καλύπτουμε με διάφορα σχέδια τα κερασάκια μας και περνάμε με τη λιωμένη μαργαρίνη την επιφάνεια με τα σχέδια της σφολιάτας που φτιάξαμε είτε με κου πατ είτε με τα χέρια.
  6. Ψήνουμε για 25' στους 210c και για άλλα 25' με 30' στους 180c.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεί το εσωτερικό πριν την κόψουμε, πράγμα που δεν έκανα εγώ η λιχούδα για αυτό και η τόσο φανταστική αρχική φωτογραφία!!!
                            Καλή μας όρεξη
              Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το Smitten Kitchen.

20 σχόλια:

  1. Στέλλα μου υπέροχη η πίτα σου! Πραγματικά φανταστική η αρχική φωτογραφία! Όνειρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική σε ευχαριστώ!
      Και γευστικά 'όνειρο' ήταν ;)!

      Διαγραφή
  2. Εμ, πώς να μην τη λατρέψετε, είναι να απορείς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχ τι βλέπουν τα ματάκια μου!
    Υπέροχη, γεια στα χέρια σου Στέλλα μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα όμορφα μπιρμπιλωτά σου ματάκια;;
      Ευχαριστώ Έλενά μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Μ' αρέσει πολύ και φαίνεται και εύκολη!
    Για μένα θέλει και λίγο παγωτάκι από δίπλα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανεύκολη Ερμιόνη μου, για αυτό άλλωστε και την έκανα!!
      Και με παγωτό θα είναι χάρμα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Άριστα 10 και με τόνο, Στελλίτσα μου
    Με την ίδια λογική μπορεί να κάνεις φανταστικούς συνδυασμούς φρούτων του καλοκαιριού και πολύ μου αρέσει κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ Κυρία, χαχα!
      Πηνελόπη μου φαντάζομαι πως μπορούν να γίνουν με αυτόν τον τρόπο διαφόρων ειδών γλυκές πιτούλες!
      Φιλιά σας!

      Διαγραφή
  6. μοναδική και πολύ ωραία να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πω πω, φαίνεται εξαιρετική! Μόλις προμηθευτώ κεράσια, θα την κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την κάνεις Αναστασία!
      Εκτός από εύκολη είναι και νοστιμότατη!

      Διαγραφή
  8. Λατρεύω την κερασόπιτα και η δική σου εκδοχή Στέλλα είναι εύκολη και πεντανόστιμη!!! Θα τη δοκιμάσω άμεσα!
    Πέρασε να πάρεις ένα βραβειάκι από το μπλογκάκι μου
    http://aromakouzinas.blogspot.gr/
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω δηλώσει λάτρης των κερασιών και ό,τι φτιάχνεται με αυτά! Μόνο που αποφεύγω να τα φτιάχνω για να μην τα φάω όλα μόνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ το ίδιο Κική!
      Λατρεύω τα κεράσια και μπορεί να κρύψω και κανένα κομματάκι από τα κερασογλυκάκια που φτιάχνω για να μη μου το φάνε!!
      Φιλιά

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!