16 Φεβ 2015

Ομελέτα στο Φούρνο με Σπανάκι και Πατάτες, Ξινοτύρι Βελβεντού και Φέτα

Stella's Κουζινομπερδέματα
Δεν ξέρω για σας, πάντως στο δικό μας σπιτικό η ομελέτα δεν θεωρείται 'κανονικό' φαγητό!
Αλλά και τι θα γίνει;;
Πόσες δοκιμές με συνταγές να κάνει μια εργαζόμενη μητέρα;
Πόσες φορές να φάμε μακαρόνια σε ό λ ε ς τις δυνατές παραλλαγές;
Πόσες φορές να φάμε τα ίδια λαδερά γιατί τα άλλα δεν μας αρέσουν;
Έχοντας λοιπόν ωραίο σπανάκι και έχοντας ήδη φτιάξει μια σπανακόπιτα και θέλοντας να φτιάξω ένα ωραίο σπανακόρυζο, αλλά όοοχι {φρενάρω} το βαρεθήκαμε, αποφάσισα να συνδυάσω τη γέμιση της σπανακόπιτας {λατρεύουμε} με τηγανιτές πατατούλες και μπόλικο τυράκι, ξινό και αλμυρό!



          Υλικά
        {το μαντεμένιο μου τηγάνι έχει πάτο 21cm και άνοιγμα 28cm}
  • 300γρ. σπανάκι 
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 αβγά
  • 1/4 της κούπας γάλα
  • 70γρ. φέτα {ή όση θέλετε}
  • 70γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι {ή όσο θέλετε}
  • 5-6κ.σ. Ξινοτύρι Βελβεντού 
  • 2 μεγάλες τηγανισμένες πατάτες 
  • λίγη φρυγανιά
  • αλάτι και πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι

         Εκτέλεση
  1. Το σπανάκι μας {αν κατεψυγμένο το αποψύχουμε και το στραγγίζουμε ελαφρώς, αν φρέσκο το ζεματάμε} το σωτάρουμε ελαφρώς με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και αφήνουμε να χλιαρίνει. Προσθέτουμε τη φέτα χοντροκομμένη.
  2. Τα αβγά τα χτυπάμε σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε.
  3. Τις πατάτες τις κόβουμε σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε. Αν έχουν περισσέψει πατάτες τηγανιτές {λέω αν..} από άλλο γεύμα μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για αυτήν την ομελέτα.

Στον πάτο του τηγανιού ραντίζω τη φρυγανιά και στρώνω τις πατάτες αφού όμως έχω περάσει τον πάτο με λίγο λαδάκι. Πάνω στις πατάτες βάζω το μισό από το κεφαλοτύρι και πάνω στις πατάτες βάζω απλωτά το σπανάκι με τη φέτα.


Περιχύνουμε τα αβγά.


Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και βάζουμε εδώ κι εκεί το ξινοτύρι και πάνω λίγο κόκκινο πιπεράκι. Ραντίζουμε με λίγο λαδάκι.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για 30' με 35'.




        Καλή μας Όρεξη!

Επειδή ενδεχομένως να κατηγορηθώ από τη μαμά μου για την όψη του τηγανιού {'Μα καλά, δεν τρίβεις εσύ τα τηγάνια σου;;!! Τι νοικοκυρά μεγάλωσα εγώ;;;!!!', σαν να ακούω να λέει} να πω πως το συγκεκριμένο τηγάνι απαιτούσε βαθύ 'ψήσιμο' με λίγο λάδι πριν την πρώτη χρήση του και καθόλου τρίψιμο. 
Τώρα, αν έκανα κάπου λάθος δεν το γνωρίζω. Οι πατάτες πάντως τηγανίστηκαν άψογα και η ομελέτα ψήθηκε πολύ ωραία.

6 σχόλια:

  1. Λαχταριστή,λαχταριστή η ομελέτα σου Στέλλα μου!
    Νόστιμη καί πρωτότυπη συνταγή!!!Θά τήν δοκιμάσω!!
    Καλή εβδομάδα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Dimi μου!
    Γίνεται νόστιμη..
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω!! Σα πίτσα είναι!!!!
    Πολύ ωραία ομελέτα... αλλά και το τηγάνι...φανταστικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη αν σου αρέσει το σπανάκι,
      η ομελέτα αυτή είναι πολύ πιο νόστιμη από πίτσα!!
      Αγαπώ αυτό το τηγάνι ;-) !!

      Διαγραφή
  4. Στέλλα μου εγώ το πρώτο πράγμα που είπα είναι: ωραίο τηγάνι!!!
    Πολύ μου άρεσε. Και φαντάζομαι θα ψήνει πολύ ωραία

    Μια χαρά γεύμα είναι η ομελέτα αυτή και κάτι διαφορετικό.
    Μου αρέσει και το ξυνοτυρι..

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψήνει θαυμάσια το τηγανάκι αυτό, Μάριον!
      Το συστήνω..
      Όσο για την ομελέτα, κάποια στιγμή θα την εκτιμήσουν..
      Φιλιά

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!