Υλικά
- 1 δόση ζύμης για πίτσα {συνταγή εδώ}
- 2 κούπες κοτόπουλο μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 3/4 κ.γ. σκόνη ζωμού κότας
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 200γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- 1 δόση σάλτσα για πίτσα {συνταγή εδώ}
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200c με αέρα και κάτω αντίσταση.
- Σε βαθύ τηγάνι και μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κοτόπουλο με th μαργαρίνη και προσθέτουμε όλα τα προαναφερθέντα υλικά μέχρι και το κύμινο. Τα ανακατεύουμε 2-3 φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Απλώνουμε τη ζύμη μας σε καλά λαδωμένο ταψί, αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για περίπου 5' και κατόπιν χύνουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Πάνω από τη σάλτσα στρώνουμε το κοτόπουλο, μετά το τυρί και τέλος τα μανιτάρια, τα οποία πρώτα έχουμε στραγγίξει, και την πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες.
- Ψήνουμε για 25' με 30΄ ή μέχρι η κόρα να έχει πάρει ένα ωραίο καφέ ανοιχτό χρώμα.