9 Μαρ 2012

Μακαρονάδα με Κόκκινη Σάλτσα

        Όταν έχω βγει τελείως εκτός προγράμματος, έχω χίλια δυο πράγματα να κάνω, δεν ξέρω τι να ταΐσω την οικογένειά μου και θέλω κάτι που θα τους αρέσει, καταφεύγω που αλλού; ...Στα μακαρόνια. Γίνονται γρήγορα και με την κατάλληλη σάλτσα απογειώνονται. Υπήρχε μάλιστα ένα διάστημα που νόμιζα πως τα μακαρόνια θα αρχίσουν να βγαίνουν από τα αυτιά μας, τόσο πολύ τα τρώγαμε. Και τώρα τα μαγειρεύω, αλλά με μέτρο όσο και να 'χτυπιούνται ' μερικά, μερικά μικρά ανθρωπάκια. Ορίστε λοιπόν που μπορώ και να επιβληθώ.

            Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο 
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο
  • 2 κ.σ. πελτέ 
  • 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
           Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες {εγώ τα βράζω 15' περίπου}, σουρώνουμε και λαδώνουμε.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λαδάκι μας και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο, όλα ψιλοκομμένα. Τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1' με 2' και κατόπιν χαμηλώνουμε στο 3 {η κουζίνα μου είναι διαβαθμισμένη από το 1 μέχρι το 9}. Αφήνουμε τα υλικά μας να βγάλουν όλους τους χυμούς τους, να μαλακώσουν, σιγοτσιγαρίζοντάς τα για 15' και ανακατεύοντας περιστασιακά.
  3. Κατόπιν προσθέτουμε τον πελτέ μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και χύνουμε τον χυμό ντομάτας. Συμπληρώνουμε με το σκόρδο, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να συγοβράσει η σάλτσα στο 5 για άλλα 15'. Και είναι έτοιμη.
  4. Η σάλτσα αυτή μπορεί να ετοιμαστεί αποβραδύς και διατηρείται στο ψυγείο 2-3 μέρες.
  5. Σερβίρουμε με τριμμένο κασεράκι.
           Καλή μας όρεξη