Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κ.σ. πελτέ {το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε 3 ώριμες ντομάτες}
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 250 γρ. κριθαράκι
- 2 λίτρα βραστό νερό {ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε}
- 1 κύβο βοδινό
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε και γιαχνίζουμε τον κιμά μέχρι να σκουρύνει και να εξατμιστούν τα υγρά του.
- Τσιγαρίζουμε με το λάδι , προσθέτουμε τον πελτέ.
- Ρίχνουμε το βραστό νερό μαζί με τον κύβο και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄.
- Το κριθαράκι μπαίνει στο τέλος { δεν θέλει πολύ βράσιμο γιατί φουκώνει}. Βράζουμε για 15' σε δυνατή φωτιά με ξεσκέπαστο καπάκι και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό - βραστό πάντα για να μην διακόψουμε το βρασμό.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο έστω και αν το κριθαράκι κρατάει λίγο στο δόντι. Καλό θα είναι να υπάρχει αρκετό νερό στην κατσαρόλα γιατί το κριθαράκι είναι σαν σφουγγάρι, ρουφάει νερό. Σερβίρουμε την σούπα χλιαρή.